De huidige recessie stemt echter overeen met een cyclus van balansen, zo stellen de economen van Dexia vast.

We worden voor de allereerste keer geconfronteerd met een inkrimping van de activa en passiva in de balansen van de gezinnen.

Het gaat eenvoudigweg om schuldafbouw, die aan de basis ligt van een activavereffening, een schuldterugbetaling en een stijging van de persoonlijke spaartegoeden.

Deze situatie zou volgens Dexia tijdens het eerste kwartaal van 2009 globaal genomen behouden blijven.

We zullen wellicht nog enkele jaren een recessie doormaken, vooraleer de nieuwe motor voor de wereldwijde expansie weer op gang komt.

Die groeimotor moet van structurele aard zijn. Volgens Dexia zal het waarschijnlijk de consumptie in de groeilanden zijn, met name in Azië (excl. Japan).

De huidige recessie stemt echter overeen met een cyclus van balansen, zo stellen de economen van Dexia vast. We worden voor de allereerste keer geconfronteerd met een inkrimping van de activa en passiva in de balansen van de gezinnen. Het gaat eenvoudigweg om schuldafbouw, die aan de basis ligt van een activavereffening, een schuldterugbetaling en een stijging van de persoonlijke spaartegoeden. Deze situatie zou volgens Dexia tijdens het eerste kwartaal van 2009 globaal genomen behouden blijven.We zullen wellicht nog enkele jaren een recessie doormaken, vooraleer de nieuwe motor voor de wereldwijde expansie weer op gang komt. Die groeimotor moet van structurele aard zijn. Volgens Dexia zal het waarschijnlijk de consumptie in de groeilanden zijn, met name in Azië (excl. Japan).