Volgens Rogers zijn er heel wat factoren die tot pessimisme stemmen. De Amerikaanse vastgoedmarkt zit nog steeds in zak en as, terwijl de Japanse export in juli voor de vijfde maand op rij vertraagde.

Wanneer de Amerikaanse en de Europese economie gaan vertragen, zal daar iedereen door worden getroffen. De Chinese economie is meer een tiende van de Amerikaanse en de Europese samen en de Indiase economie is meer een kwart van die van China.

Deze twee landen zullen het op eigen houtje dus niet kunnen rooien, maar gaan ook de rest van de wereld niet uit het slop kunnen trekken.

Rogers blijft wel positief voor grondstoffen, die in de loop van het volgend decennium nieuwe piekkoersen gaan bereiken.

Volgens Rogers zijn er heel wat factoren die tot pessimisme stemmen. De Amerikaanse vastgoedmarkt zit nog steeds in zak en as, terwijl de Japanse export in juli voor de vijfde maand op rij vertraagde. Wanneer de Amerikaanse en de Europese economie gaan vertragen, zal daar iedereen door worden getroffen. De Chinese economie is meer een tiende van de Amerikaanse en de Europese samen en de Indiase economie is meer een kwart van die van China. Deze twee landen zullen het op eigen houtje dus niet kunnen rooien, maar gaan ook de rest van de wereld niet uit het slop kunnen trekken. Rogers blijft wel positief voor grondstoffen, die in de loop van het volgend decennium nieuwe piekkoersen gaan bereiken.