Italië bevindt zicn nu in een diepe recessie, terwijl de index van de aankoopmanagers een dietepunt voor de afgelopen 37 maanden bereikte.

Ook de Griekse index van de aankoopmanagers ging verder onderuit, vorige maand stond de index nog op 40,10, ten opzichte van 43,10 in mei.

Voor de ganse eurozone bleef index op een dieptepunt voor de afgelopen drie jaar, zelfs in Duitsland werd een daling van 45,20 naar 45 vastgesteld.

Volgens de bekende econoom Chris Adams bevindt de Europese economie zich in de dodelijke combinatie van lage groei en hoge schulden.

De Europese beurzen hadden op erger gerekend, het sentiment is van de min in de plus gedraaid. De Euro Stoxx 50 wint zelfs ongeveer anderhalf procent.

Concessie voor bouw van het laatste windturbinepark in de Noordzee

Vorige week heeft Wathelet, staatssecretaris voor Milieu, Energie, Mobiliteit en Institutionele hervormingen een concessie toegekend aan de THV Mermaid voor de bouw van het zevende en laatste windturbinepark in de Noordzee binnen het gebied dat in de KB's van 12 december 2000 en van 3 februari 2011 is voorzien voor de ontwikkeling van installaties voor de productie van elektriciteit uit water, stromen of winden.

De THV "Mermaid" is een complementair en sterk partnership van Belgische bedrijven en bestaat uit OTARY RS voor 65% en Electrabel, Groep GDF SUEZ, voor 35%.

De THV Mermaid reageert positief op deze beslissing waarbij het project werd erkend als een performant offshore energiepark. Het project van de THV Mermaid is vernieuwend op verschillende vlakken.

Het zal voorrang geven aan de meest innovatieve turbines die op het moment van de bouw van het park beschikbaar zijn. Krachtige windturbines met elk een capaciteit van 6 à 7 MW maken het mogelijk om een zo groot mogelijke energieproductie te realiseren op de beschikbare oppervlakte, zo'n 450 MW.

Italië bevindt zicn nu in een diepe recessie, terwijl de index van de aankoopmanagers een dietepunt voor de afgelopen 37 maanden bereikte. Ook de Griekse index van de aankoopmanagers ging verder onderuit, vorige maand stond de index nog op 40,10, ten opzichte van 43,10 in mei. Voor de ganse eurozone bleef index op een dieptepunt voor de afgelopen drie jaar, zelfs in Duitsland werd een daling van 45,20 naar 45 vastgesteld. Volgens de bekende econoom Chris Adams bevindt de Europese economie zich in de dodelijke combinatie van lage groei en hoge schulden. De Europese beurzen hadden op erger gerekend, het sentiment is van de min in de plus gedraaid. De Euro Stoxx 50 wint zelfs ongeveer anderhalf procent. Concessie voor bouw van het laatste windturbinepark in de Noordzee Vorige week heeft Wathelet, staatssecretaris voor Milieu, Energie, Mobiliteit en Institutionele hervormingen een concessie toegekend aan de THV Mermaid voor de bouw van het zevende en laatste windturbinepark in de Noordzee binnen het gebied dat in de KB's van 12 december 2000 en van 3 februari 2011 is voorzien voor de ontwikkeling van installaties voor de productie van elektriciteit uit water, stromen of winden. De THV "Mermaid" is een complementair en sterk partnership van Belgische bedrijven en bestaat uit OTARY RS voor 65% en Electrabel, Groep GDF SUEZ, voor 35%. De THV Mermaid reageert positief op deze beslissing waarbij het project werd erkend als een performant offshore energiepark. Het project van de THV Mermaid is vernieuwend op verschillende vlakken. Het zal voorrang geven aan de meest innovatieve turbines die op het moment van de bouw van het park beschikbaar zijn. Krachtige windturbines met elk een capaciteit van 6 à 7 MW maken het mogelijk om een zo groot mogelijke energieproductie te realiseren op de beschikbare oppervlakte, zo'n 450 MW.