De Brusselse beurs gaf eveneens terrein prijs, de BEL 20 sloot de sessie af met een verlies van 0,95%. De financials presteerden nogmaals zwak, waarbij vooral Ageas klappen kreeg.

Index van de aankoopmanagers verrast in negatieve zin

Het sentiment op de financiële markten werd negatief beïnvloed door de publicatie van de index van de aankoopmanagers in de eurozone.

Volgens de berekening gemaakt door Markit Economics kwam deze index in februari uit op 48,70, ten opzichte van 49,30 de maand voordien. De analisten hadden gerekend op een stijging van de index tot 49,60.

Elk cijfer onder de 50 geeft een krimp aan. Peter Vanden Houte, hoofdeconoom van ING, wees er op dat de recessie in de Eurozone bijlange na nog niet voorbij is. Daardoor neemt de kans toe dat de crisis in de eurozone in volle hevigheid gaat terugkeren.

Economie in eurozone is tijdens Q1 weer gekrompen

Tegenvallende macro-economische groei betekent dat de verschillende landen uit de eurozone hun begrotingsobjectieven gaan kunnen realiseren.

Volgens Chris Williamson, hoofdeconoom van Markit Economics, gaat er van uit dat de economie in de eurozone tijdens het eerste kwartaal is blijven krimpen. Die krimp is momenteel weliswaar relatief mild, maar bedrijven blijven arbeidskrachten afstoten gezien het feit dat de vraag bijzonder zwak blijft.

De Brusselse beurs gaf eveneens terrein prijs, de BEL 20 sloot de sessie af met een verlies van 0,95%. De financials presteerden nogmaals zwak, waarbij vooral Ageas klappen kreeg. Index van de aankoopmanagers verrast in negatieve zin Het sentiment op de financiële markten werd negatief beïnvloed door de publicatie van de index van de aankoopmanagers in de eurozone. Volgens de berekening gemaakt door Markit Economics kwam deze index in februari uit op 48,70, ten opzichte van 49,30 de maand voordien. De analisten hadden gerekend op een stijging van de index tot 49,60. Elk cijfer onder de 50 geeft een krimp aan. Peter Vanden Houte, hoofdeconoom van ING, wees er op dat de recessie in de Eurozone bijlange na nog niet voorbij is. Daardoor neemt de kans toe dat de crisis in de eurozone in volle hevigheid gaat terugkeren. Economie in eurozone is tijdens Q1 weer gekrompen Tegenvallende macro-economische groei betekent dat de verschillende landen uit de eurozone hun begrotingsobjectieven gaan kunnen realiseren. Volgens Chris Williamson, hoofdeconoom van Markit Economics, gaat er van uit dat de economie in de eurozone tijdens het eerste kwartaal is blijven krimpen. Die krimp is momenteel weliswaar relatief mild, maar bedrijven blijven arbeidskrachten afstoten gezien het feit dat de vraag bijzonder zwak blijft.