Griekse beurs neemt ook voorschot op positieve uitslag verkiezingen

Alle ogen zijn dit weekend gericht op de Griekse verkiezingen die zondag plaats zullen vinden. Recente peilingen zijn niet beschikbaar, omdat die in de laatste 15 dagen voor de verkiezingen niet gehouden mogen worden.

Bij de opening van de markt op maandag zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers vooral gekeken worden naar de uitslagen van de exit polls, waarna er nog een periode van onzekerheid zal zijn gedurende de onderhandelingen om een coalitie te vormen.

Duidelijk is wel dat een Griekse exit op korte termijn slecht zou zijn voor de eurozone. In dat geval moeten alle zeilen bijgezet worden om verdere verspreiding naar Italië en Spanje te voorkomen.

Volgens persbureau Reuters hebben G-20 functionarissen gezegd dat centrale banken wereldwijd klaar staan om liquiditeiten te verschaffen, mocht het nodig zijn. Regeringsleiders en ministers van Financiën van de G-20 landen komen maandag en dinsdag bijeen in Mexico.

De meest gunstige uitslag zou zijn als New Democracy de grootste partij wordt en een coalitie kan vormen met PASOK. Deze partijen ondersteunen het pakket van de 'troika', hoewel zij ook graag aanpassingen zouden zien naar meer maatregelen voor groei.

Als Syriza als grootste uit de bus zou komen, dan wordt het vormen van een coalitie een stuk lastiger. Het lijkt niet waarschijnlijk dat Syriza tot een meerderheid kan komen met andere linkse partijen.

De partijleider van Syriza heeft zijn toon in de afgelopen weken iets gematigd en heeft gezegd in de eurozone te willen blijven, maar is fel tegen het programma

van de 'troika'.

De Griekse beurs steeg gisteren met 10% en loopt daarmee vooruit op een positieve uitkomst. Daarnaast is Griekenland volgens economen bij de Griekse bank EFG Eurobank op de goede weg om de doelstelling voor het begrotingstekort te halen, ondanks de achterblijvende belastinginkomsten.

Griekse beurs neemt ook voorschot op positieve uitslag verkiezingen Alle ogen zijn dit weekend gericht op de Griekse verkiezingen die zondag plaats zullen vinden. Recente peilingen zijn niet beschikbaar, omdat die in de laatste 15 dagen voor de verkiezingen niet gehouden mogen worden. Bij de opening van de markt op maandag zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers vooral gekeken worden naar de uitslagen van de exit polls, waarna er nog een periode van onzekerheid zal zijn gedurende de onderhandelingen om een coalitie te vormen. Duidelijk is wel dat een Griekse exit op korte termijn slecht zou zijn voor de eurozone. In dat geval moeten alle zeilen bijgezet worden om verdere verspreiding naar Italië en Spanje te voorkomen. Volgens persbureau Reuters hebben G-20 functionarissen gezegd dat centrale banken wereldwijd klaar staan om liquiditeiten te verschaffen, mocht het nodig zijn. Regeringsleiders en ministers van Financiën van de G-20 landen komen maandag en dinsdag bijeen in Mexico. De meest gunstige uitslag zou zijn als New Democracy de grootste partij wordt en een coalitie kan vormen met PASOK. Deze partijen ondersteunen het pakket van de 'troika', hoewel zij ook graag aanpassingen zouden zien naar meer maatregelen voor groei. Als Syriza als grootste uit de bus zou komen, dan wordt het vormen van een coalitie een stuk lastiger. Het lijkt niet waarschijnlijk dat Syriza tot een meerderheid kan komen met andere linkse partijen. De partijleider van Syriza heeft zijn toon in de afgelopen weken iets gematigd en heeft gezegd in de eurozone te willen blijven, maar is fel tegen het programma van de 'troika'. De Griekse beurs steeg gisteren met 10% en loopt daarmee vooruit op een positieve uitkomst. Daarnaast is Griekenland volgens economen bij de Griekse bank EFG Eurobank op de goede weg om de doelstelling voor het begrotingstekort te halen, ondanks de achterblijvende belastinginkomsten.