RealDolmen is vandaag uit het niets 10% hoger gesprongen tot 18,5 EUR, het hoogste niveau sinds eind november 2008. De koerssprong vindt plaats bij een hoger dan gemiddeld volume: 30.000 stukken tegenover 6780 stuks gemiddeld. Net zoals bij vele andere forse koersbewegingen op de brede markt van Euronext Brussel gaat ook deze stijging niet gepaard met enig nieuws. Het enige dat we kunnen melden is dat het aandeel sinds het marktdieptepunt van 9 maart niet of nauwelijks was hersteld. Speculatief ingestelde beleggers hebben de afgelopen weken de koersborden afgezocht naar aandelen die achtergebleven waren of die nog niet aan de rally hadden deelgenomen.

Recessiebestendig
Hoewel het de voorbije maanden zeer stil is geweest rond de fusiegroep, kon men toch enkele gunstige elementen optekenen. Zo verhoogde in de periode van 17 december tot 21 april Fortis Investments zijn belang in de groep van 1,66% tot 3%. Daarnaast heeft de reverse of omgekeerde aandelensplit van 100 naar 1 sinds zijn invoering op 1 april geen gevolgen gehad op de koers. In het verleden hebben zich veel bedrijven miskeken op deze ingreep met een flinke aderlating tot gevolg.

Een andere mogelijke verklaring is het ontdekken door de markt van enkele positieve kanten van de groep. De fusieonderneming heeft veel overheidsopdrachten en is onder meer hierdoor recessiebestendig. De cijfers voor het eerste halfjaar 2008-2009 met een omzetstijging van 16% en een toename van 42% van de rebit bewijzen dit. Bovendien kunnen beleggers de komende jaren heel wat synergievoordelen en een flinke margeverbetering verwachten.

RealDolmen is vandaag uit het niets 10% hoger gesprongen tot 18,5 EUR, het hoogste niveau sinds eind november 2008. De koerssprong vindt plaats bij een hoger dan gemiddeld volume: 30.000 stukken tegenover 6780 stuks gemiddeld. Net zoals bij vele andere forse koersbewegingen op de brede markt van Euronext Brussel gaat ook deze stijging niet gepaard met enig nieuws. Het enige dat we kunnen melden is dat het aandeel sinds het marktdieptepunt van 9 maart niet of nauwelijks was hersteld. Speculatief ingestelde beleggers hebben de afgelopen weken de koersborden afgezocht naar aandelen die achtergebleven waren of die nog niet aan de rally hadden deelgenomen. Recessiebestendig Hoewel het de voorbije maanden zeer stil is geweest rond de fusiegroep, kon men toch enkele gunstige elementen optekenen. Zo verhoogde in de periode van 17 december tot 21 april Fortis Investments zijn belang in de groep van 1,66% tot 3%. Daarnaast heeft de reverse of omgekeerde aandelensplit van 100 naar 1 sinds zijn invoering op 1 april geen gevolgen gehad op de koers. In het verleden hebben zich veel bedrijven miskeken op deze ingreep met een flinke aderlating tot gevolg. Een andere mogelijke verklaring is het ontdekken door de markt van enkele positieve kanten van de groep. De fusieonderneming heeft veel overheidsopdrachten en is onder meer hierdoor recessiebestendig. De cijfers voor het eerste halfjaar 2008-2009 met een omzetstijging van 16% en een toename van 42% van de rebit bewijzen dit. Bovendien kunnen beleggers de komende jaren heel wat synergievoordelen en een flinke margeverbetering verwachten.