• De halfjaaromzet daalt met 13 %, voornamelijk door een kleinere productomzet in vergelijking met het sterke volume van vorig jaar
• De halfjaarlijkse REBIT zakt naar minus € 15 miljoen. Dat is een gevolg van een niet-cash waardevermindering van de goodwill van internationale dochterondernemingen, eenmalige managementherstructureringskosten en de zwakkere operationele prestaties
• De gezonde financiële structuur wordt weerspiegeld in een positieve netto kaspositie
• Terug naar normaal voor het tweede semester van het boekjaar.

Marc De Keersmaecker, Algemeen Directeur van RealDolmen, licht toe:

"Het eerste semester van 2012 was een overgangsperiode waarin diverse negatieve invloeden samenkwamen. Onze Belgische Services bleven van een gezonde omzetgroei genieten maar vertoonden een lagere productiviteit. Internationaal kregen we te maken met een vertraging van onze Services activiteit, wat een invloed had op zowel de omzet als de marges. Ook de Products omzet was lager dan vorig jaar, vooral in het licht van het uitzonderlijke volume van vorig jaar, wat leidt tot een verlaagde rentabiliteit. Bovendien werden we geconfronteerd met verschillende aanzienlijke eenmalige kosten, waaronder vertrekvergoedingen in het kader van een managementherstructurering en een waardevermindering op de goodwill van onze internationale dochterondernemingen.
In de tweede helft van dit jaar verwachten we een hogere omzet en marges die in de buurt komen van of zelfs beter zijn dan die in dezelfde periode vorig jaar, ook al blijven we voorzichtig gezien de onstabiele economische situatie. De huidige vooruitzichten wijzen op een hogere omzet en productiviteit, zowel voor onze Belgische als onze internationale activiteiten.
We houden vast aan onze single-sourcestrategie: ons geïntegreerde aanbod doet het immers goed op de markt. Dit jaar trachten we de uitmuntendheid inzake uitvoering en efficiëntie te verbeteren. Dit houdt een verandering van de bedrijfsorganisatie in. Deze moet in grotere mate overeenstemmen met ons single-sourceaanbod. Dit heeft invloed op de kortetermijnwinst, maar zou de marges op lange termijn aanzienlijk moeten verbeteren. Ik heb er vertrouwen in dat het bedrijf op middellange en lange termijn op de goede weg is, ook al staan de resultaten van dit boekjaar onder druk door dit eerste semester."

• De halfjaaromzet daalt met 13 %, voornamelijk door een kleinere productomzet in vergelijking met het sterke volume van vorig jaar • De halfjaarlijkse REBIT zakt naar minus € 15 miljoen. Dat is een gevolg van een niet-cash waardevermindering van de goodwill van internationale dochterondernemingen, eenmalige managementherstructureringskosten en de zwakkere operationele prestaties • De gezonde financiële structuur wordt weerspiegeld in een positieve netto kaspositie • Terug naar normaal voor het tweede semester van het boekjaar. Marc De Keersmaecker, Algemeen Directeur van RealDolmen, licht toe:"Het eerste semester van 2012 was een overgangsperiode waarin diverse negatieve invloeden samenkwamen. Onze Belgische Services bleven van een gezonde omzetgroei genieten maar vertoonden een lagere productiviteit. Internationaal kregen we te maken met een vertraging van onze Services activiteit, wat een invloed had op zowel de omzet als de marges. Ook de Products omzet was lager dan vorig jaar, vooral in het licht van het uitzonderlijke volume van vorig jaar, wat leidt tot een verlaagde rentabiliteit. Bovendien werden we geconfronteerd met verschillende aanzienlijke eenmalige kosten, waaronder vertrekvergoedingen in het kader van een managementherstructurering en een waardevermindering op de goodwill van onze internationale dochterondernemingen. In de tweede helft van dit jaar verwachten we een hogere omzet en marges die in de buurt komen van of zelfs beter zijn dan die in dezelfde periode vorig jaar, ook al blijven we voorzichtig gezien de onstabiele economische situatie. De huidige vooruitzichten wijzen op een hogere omzet en productiviteit, zowel voor onze Belgische als onze internationale activiteiten. We houden vast aan onze single-sourcestrategie: ons geïntegreerde aanbod doet het immers goed op de markt. Dit jaar trachten we de uitmuntendheid inzake uitvoering en efficiëntie te verbeteren. Dit houdt een verandering van de bedrijfsorganisatie in. Deze moet in grotere mate overeenstemmen met ons single-sourceaanbod. Dit heeft invloed op de kortetermijnwinst, maar zou de marges op lange termijn aanzienlijk moeten verbeteren. Ik heb er vertrouwen in dat het bedrijf op middellange en lange termijn op de goede weg is, ook al staan de resultaten van dit boekjaar onder druk door dit eerste semester."