De nettowinst daalde tot Eur 351 mln (was Eur 581 mln) als gevolg van hogere rentekosten. De winst per aandeel in 4kw08 was Eur 0,35 (Eur 0,60 in 4kw07) en in 2008 was dit Eur 1,71 (tegen Eur 1,91 in 2007).

Het dividend wordt flink verlaagd tot Eur 0,28 (was Eur 2,44). De verwachte synergie opbrengst van de overname wordt verhoogd tot USD 2,25 mrd (was USD 1,5 mrd). Hiervan zal USD 1 mrd worden gerealiseerd in 2009.

De kosten per hectoliter stegen met 9,1%, een stuk meer dan de verwachte 5%-6%. Vanwege het niet halen van deze doelstelling, krijgt de raad van bestuur geen bonus dit jaar.

AB-InBev gaat vanaf heden de maatstaf Nettoschuld / EBITDA gebruiken om de eigen prestaties te beoordelen. Voorheen gebruikte InBev de EBITDA-marge als belangrijkste maatstaf.
Door toevoeging van Nettoschuld wordt ook kasstroomgeneratie in de maatstaf betrokken en dat is nu zeer belangrijk omdat AB-InBev zo snel mogelijk zijn schulden wil afbetalen.

Dit zal het bedrijf trachten te realiseren door de verkoop van onderdelen, minder investeringen en beter beheer van werkkapitaal.

De cijfers lieten zien dat in de wereldwijde biermarkt de volumes dalen dan wel minder hard stijgen.

Uiteindelijk zal dit volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook invloed hebben op de winstgevendheid omdat bier een volume business is met lage variabele kosten en hoge vaste kosten.

In de belangrijke Braziliaans markt daalde het verkochte biervolume met 1,4%. Vanwege het slechte klimaat om onderdelen te verkopen en de verslechterende volumetrends in de wereldwijde biermarkt handhaaft Theodoor Gilissen Bankiers het verkoopadvies.

Fortis merkte op dat de afbouw van het investeringsprogramma goed nieuws is voor de toekomstige winstevolutie en de schuldenafbouw.

Het is nu vooral uitkijken naar de verkoop van enkele divisies om de schulden af te bouwen. Fortis heeft vanwege zijn betrokkenheid bij de kapitaalsoperaties van AB-InBev geen advies.

KBC Securities zag in de cijfers zelf geen verrassingen. Het belangrijkste nieuws was dat er meer synergie-effecten worden verwacht. Het koopadvies blijft behouden, maar het koersdoel wordt verlaagd van 25 naar 23 euro.

Bank Degroof had vooral oog voor het niet-financiële nieuws. Met de analistenmeeting op komst werd het advies 'accumulate' gehandhaafd.

De nettowinst daalde tot Eur 351 mln (was Eur 581 mln) als gevolg van hogere rentekosten. De winst per aandeel in 4kw08 was Eur 0,35 (Eur 0,60 in 4kw07) en in 2008 was dit Eur 1,71 (tegen Eur 1,91 in 2007). Het dividend wordt flink verlaagd tot Eur 0,28 (was Eur 2,44). De verwachte synergie opbrengst van de overname wordt verhoogd tot USD 2,25 mrd (was USD 1,5 mrd). Hiervan zal USD 1 mrd worden gerealiseerd in 2009. De kosten per hectoliter stegen met 9,1%, een stuk meer dan de verwachte 5%-6%. Vanwege het niet halen van deze doelstelling, krijgt de raad van bestuur geen bonus dit jaar.AB-InBev gaat vanaf heden de maatstaf Nettoschuld / EBITDA gebruiken om de eigen prestaties te beoordelen. Voorheen gebruikte InBev de EBITDA-marge als belangrijkste maatstaf. Door toevoeging van Nettoschuld wordt ook kasstroomgeneratie in de maatstaf betrokken en dat is nu zeer belangrijk omdat AB-InBev zo snel mogelijk zijn schulden wil afbetalen. Dit zal het bedrijf trachten te realiseren door de verkoop van onderdelen, minder investeringen en beter beheer van werkkapitaal. De cijfers lieten zien dat in de wereldwijde biermarkt de volumes dalen dan wel minder hard stijgen. Uiteindelijk zal dit volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook invloed hebben op de winstgevendheid omdat bier een volume business is met lage variabele kosten en hoge vaste kosten.In de belangrijke Braziliaans markt daalde het verkochte biervolume met 1,4%. Vanwege het slechte klimaat om onderdelen te verkopen en de verslechterende volumetrends in de wereldwijde biermarkt handhaaft Theodoor Gilissen Bankiers het verkoopadvies.Fortis merkte op dat de afbouw van het investeringsprogramma goed nieuws is voor de toekomstige winstevolutie en de schuldenafbouw. Het is nu vooral uitkijken naar de verkoop van enkele divisies om de schulden af te bouwen. Fortis heeft vanwege zijn betrokkenheid bij de kapitaalsoperaties van AB-InBev geen advies. KBC Securities zag in de cijfers zelf geen verrassingen. Het belangrijkste nieuws was dat er meer synergie-effecten worden verwacht. Het koopadvies blijft behouden, maar het koersdoel wordt verlaagd van 25 naar 23 euro. Bank Degroof had vooral oog voor het niet-financiële nieuws. Met de analistenmeeting op komst werd het advies 'accumulate' gehandhaafd.