Het rendement op de Amerikaanse staatsobligaties is beginnen te stijgen zodra quantitative easing 2 werd aangekondigd. Meteen gingen dus ook de obligatiekoersen dalen.

Dat was het gevolg van het feit dat de speculanten short gingen in Amerikaanse overheidsobligaties. Volgens Ader valt 80% van de rentestijging in de Verenigde Staten daardoor te verklaren.

De lange termijn rente in de Verenigde Staten bevindt zich nog steeds in een range van 3 tot 4% en dat is een normale range. Een stijging boven 4% lijkt bovendien onwaarschijnlijk omdat dergelijk renteniveau een sterke toename van de tewerkstelling veronderstelt.

Het rendement op de Amerikaanse staatsobligaties is beginnen te stijgen zodra quantitative easing 2 werd aangekondigd. Meteen gingen dus ook de obligatiekoersen dalen. Dat was het gevolg van het feit dat de speculanten short gingen in Amerikaanse overheidsobligaties. Volgens Ader valt 80% van de rentestijging in de Verenigde Staten daardoor te verklaren. De lange termijn rente in de Verenigde Staten bevindt zich nog steeds in een range van 3 tot 4% en dat is een normale range. Een stijging boven 4% lijkt bovendien onwaarschijnlijk omdat dergelijk renteniveau een sterke toename van de tewerkstelling veronderstelt.