Daarnaast wordt het Participatiefonds op Vlaams niveau sterk uitgebouwd. Ten slotte wordt de steun voor handelaars die getroffen worden door openbare werken hervormd. De sluitingsverplichting om in aanmerking te komen voor de subsidie zal niet langer van toepassing zijn.Het akkoord belooft om geen belastingtarieven te verhogen.

"Belangrijk, maar ook alle andere mogelijke lastenverhogingen voor ondernemingen moeten absoluut vermeden worden", aldus UNIZO. De nieuwe regering zal volgens de tekst wel alvast de fiscale lasten en de administratieve vereenvoudiging voor ondernemingen monitoren. UNIZO beducht zich ook voor belastingverhogingen van de gemeenten. In die zin betreurt de ondernemersorganisatie het ontbreken van een nieuw fiscaal pact. UNIZO vraagt dan ook een versterking van "de aanzetten van de lokale besturen om een ondernemingsvriendelijke strategie uit te tekenen".

Unizo vindt het ook jammer dat het regeerakkoord de kans niet grijpt om de vrijstelling van successierechten bij familiale vererving opnieuw in te voeren.

Daarnaast wordt het Participatiefonds op Vlaams niveau sterk uitgebouwd. Ten slotte wordt de steun voor handelaars die getroffen worden door openbare werken hervormd. De sluitingsverplichting om in aanmerking te komen voor de subsidie zal niet langer van toepassing zijn.Het akkoord belooft om geen belastingtarieven te verhogen. "Belangrijk, maar ook alle andere mogelijke lastenverhogingen voor ondernemingen moeten absoluut vermeden worden", aldus UNIZO. De nieuwe regering zal volgens de tekst wel alvast de fiscale lasten en de administratieve vereenvoudiging voor ondernemingen monitoren. UNIZO beducht zich ook voor belastingverhogingen van de gemeenten. In die zin betreurt de ondernemersorganisatie het ontbreken van een nieuw fiscaal pact. UNIZO vraagt dan ook een versterking van "de aanzetten van de lokale besturen om een ondernemingsvriendelijke strategie uit te tekenen". Unizo vindt het ook jammer dat het regeerakkoord de kans niet grijpt om de vrijstelling van successierechten bij familiale vererving opnieuw in te voeren.