Reactie op Griekenland positief, maar zorgen over fiscal cliff

De obligatiemarkten reageerden volgens Theodoor Gilissen Bankiers in eerste instantie positief op het Griekse akkoord, hoewel er sterke twijfels zijn over de implementatie en of de voorgestelde schuldratio van 124% per 2020 wel haalbaar is.

Rentetarieven in de veilige havens in Europa liepen iets op, terwijl vooral Griekse, Portugese en Spaanse obligaties goed presteerden. Emissies van Spanje en Italië verliepen zonder problemen; beide landen betaalden een lagere rente
dan bij vorige emissies.

De Europese Crossover CDS index van BB/ BBB bedrijven eindigde op iets boven de 500 bps, waardoor de scherpe stijging halverwege de maand naar 560 bps volgens Theodoor Gilissen Bankiers weer teniet is gedaan.

Op de Europese primaire markt voor bedrijfsobligaties was het druk met emissies van onder andere Vivendi, BPCE en de Portugese bank Caixa Geral.

Dit is de tweede Portugese bank die in korte tijd zelfstandig naar de markt is gekomen en laat zien dat de risicotolerantie van beleggers naar bedrijven in de periferie nog steeds toeneemt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content