Fortis Bank is voor 100% eigenaar van de overheid, waardoor de 'bad bank' in dit geval al een feit is. Wordt de overname door BNP Paribas goedgekeurd, dan wordt de portefeuille gestructureerde leningen voor 66% eigendom van Fortis Bank, voor 10% van BNP Paribas en voor het resterende gedeelte van de Belgische overheid.

In het geval van Dexia staat de regering garant voor verliezen op de FSA Financial Products portefeuille die de kaap van 4,50 miljard dollar overschrijden. 1,30 miljard dollar is al afgeschreven.

In het geval van KBC zou het mogelijk worden om de portefeuille met slechte kredieten naar de 'bad bank' over te hevelen.

Fortis Bank is voor 100% eigenaar van de overheid, waardoor de 'bad bank' in dit geval al een feit is. Wordt de overname door BNP Paribas goedgekeurd, dan wordt de portefeuille gestructureerde leningen voor 66% eigendom van Fortis Bank, voor 10% van BNP Paribas en voor het resterende gedeelte van de Belgische overheid. In het geval van Dexia staat de regering garant voor verliezen op de FSA Financial Products portefeuille die de kaap van 4,50 miljard dollar overschrijden. 1,30 miljard dollar is al afgeschreven. In het geval van KBC zou het mogelijk worden om de portefeuille met slechte kredieten naar de 'bad bank' over te hevelen.