RBS zal sterker moeten presteren om de schattingen van ABN Amro voor dit jaar waar te maken, maar de doelen voor de middellange termijn blijven haalbaar. ABN Amro blijft koper.

Bij de niet-kernactiviteiten was opnieuw verbetering te zien, maar de kerndivisie zakte wat terug als gevolg van de stagnerende economie in het Verenigd Koninkrijk.

De omzet bij de niet-kernactiviteiten was 7% lager dan in het vorige kwartaal en de verliezen namen daar met 46% af, doordat de situatie in Ierland stabiliseerde en de verliezen op leningen scherp afnamen.

Bij de kernactiviteiten was het echter ploeteren. De winst bij de Britse consumentendivisie bleef gelijk, want dalende verliezen op leningen werden teniet gedaan door een terugval in omzet.

Desondanks blijft de divisie de sterkste die RBS heeft, met een operationele winst van GBP 477 miljoen en een return van 25% voor belastingen.

Bij het zakenbankieren in het VK daalde de operationele winst met 10% tot GBP 1.084 miljoen. Hier was de return slechts 10,7%.

Ook de resultaten van Markets, de beleggingstak van RBS, waren beneden peil. De omzet daalde 40% tot GBP 1.040 miljoen, als gevolg van de effecten van het LIBOR-schandaal.

De grote daling van de omzet werd gelukkig enigszins gecompenseerd door een toename van de winst, maar we blijven scherp letten op de ontwikkelingen rondom het LIBOR-schandaal en de gevolgen hiervan voor de winstgevendheid.

De Ierse bank van RBS, Ulster, rapporteerde opnieuw een verlies van EUR 164 miljoen. Positief was dat de afschrijvingen 39% lager waren dan in het eerste kwartaal van vorig jaar.

Het aantal afschrijvingen op leningen stijgt nog altijd, maar het tempo waarin dit gebeurt is aanzienlijk afgenomen. Deze verbetering maakt een aanzienlijk verschil in de resultaten van heel RBS.

RBS zal sterker moeten presteren om de schattingen van ABN Amro voor dit jaar waar te maken, maar de doelen voor de middellange termijn blijven haalbaar. ABN Amro blijft koper. Bij de niet-kernactiviteiten was opnieuw verbetering te zien, maar de kerndivisie zakte wat terug als gevolg van de stagnerende economie in het Verenigd Koninkrijk. De omzet bij de niet-kernactiviteiten was 7% lager dan in het vorige kwartaal en de verliezen namen daar met 46% af, doordat de situatie in Ierland stabiliseerde en de verliezen op leningen scherp afnamen. Bij de kernactiviteiten was het echter ploeteren. De winst bij de Britse consumentendivisie bleef gelijk, want dalende verliezen op leningen werden teniet gedaan door een terugval in omzet. Desondanks blijft de divisie de sterkste die RBS heeft, met een operationele winst van GBP 477 miljoen en een return van 25% voor belastingen. Bij het zakenbankieren in het VK daalde de operationele winst met 10% tot GBP 1.084 miljoen. Hier was de return slechts 10,7%. Ook de resultaten van Markets, de beleggingstak van RBS, waren beneden peil. De omzet daalde 40% tot GBP 1.040 miljoen, als gevolg van de effecten van het LIBOR-schandaal. De grote daling van de omzet werd gelukkig enigszins gecompenseerd door een toename van de winst, maar we blijven scherp letten op de ontwikkelingen rondom het LIBOR-schandaal en de gevolgen hiervan voor de winstgevendheid. De Ierse bank van RBS, Ulster, rapporteerde opnieuw een verlies van EUR 164 miljoen. Positief was dat de afschrijvingen 39% lager waren dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. Het aantal afschrijvingen op leningen stijgt nog altijd, maar het tempo waarin dit gebeurt is aanzienlijk afgenomen. Deze verbetering maakt een aanzienlijk verschil in de resultaten van heel RBS.