Volgens Nomura is het beleggingsklimaat voor goud voor de eerste keer sinds 2008 aan het verslechteren. Tegen het goud werkt de combinatie van een economisch herstel, aantrekkende rentevoeten en een inflatie die in het westen maar niet van de grond komt.

Over de afgelopen vier jaar werd 240 miljard dollar in goud geïnvesteerd, maar waarschijnlijk zal een deel van dat bedrag weer aan de markt onttrokken worden.

Blijkbaar verlaten de ratten het zinkende goudschip, aldus de Japanse broker. Nomura verwacht voor dit jaar nog een gemiddelde goudprijs van 1602 dollar per troy ounce, tegenover 1981 dollar voordien.

Volgens Nomura is het beleggingsklimaat voor goud voor de eerste keer sinds 2008 aan het verslechteren. Tegen het goud werkt de combinatie van een economisch herstel, aantrekkende rentevoeten en een inflatie die in het westen maar niet van de grond komt. Over de afgelopen vier jaar werd 240 miljard dollar in goud geïnvesteerd, maar waarschijnlijk zal een deel van dat bedrag weer aan de markt onttrokken worden. Blijkbaar verlaten de ratten het zinkende goudschip, aldus de Japanse broker. Nomura verwacht voor dit jaar nog een gemiddelde goudprijs van 1602 dollar per troy ounce, tegenover 1981 dollar voordien.