Hij maakt de vergelijking met de ramp in Zuid-Korea, waar honderden doden vielen toen een schip zonk. De opvarenden van dat schip kregen te horen dat ze niet moesten panikeren, de redding was nabij. Iedereen moest maar blijven wachten tot die redding op komst was.

Wie dat deed, wachtte een zekere dood. Hetzelfde staat nu heel wat landen in de geïndustrialiseerde wereld te wachten. Het economisch schip is aan het zinken, maar niemand doet iets. Ratten verlaten het zinkend schip voor het te laat is. En mensen?, zo vraagt Durden zich af.

Hij maakt de vergelijking met de ramp in Zuid-Korea, waar honderden doden vielen toen een schip zonk. De opvarenden van dat schip kregen te horen dat ze niet moesten panikeren, de redding was nabij. Iedereen moest maar blijven wachten tot die redding op komst was. Wie dat deed, wachtte een zekere dood. Hetzelfde staat nu heel wat landen in de geïndustrialiseerde wereld te wachten. Het economisch schip is aan het zinken, maar niemand doet iets. Ratten verlaten het zinkend schip voor het te laat is. En mensen?, zo vraagt Durden zich af.