De daling van de dollarkoers had op de eerste plaats te maken met de tegenvallende werkloosheidscijfers voor de maand november, maar ook met de mededeling dat FED-voorzitter Bernanke meer overheidsobligaties wil inkopen.

Op 9 november bereikte de goudprijs een nieuw recordniveau op 1424,60 dollar per troy ounce. Hedge-fund managers en andere grote speculanten hebben hun posities in goudfutures vorige week met 3% opgetrokken.

De ratio goud/zilver staat nu op het laagste niveau sinds februari 2007, zo werd vanmorgen opgemerkt. Zilver werd vanmorgen 1,30% duurder op 29,80 dollar per troy ounce. Eén troy ounce goud is nu 47,393 troy ounce zilver waard.

De daling van de dollarkoers had op de eerste plaats te maken met de tegenvallende werkloosheidscijfers voor de maand november, maar ook met de mededeling dat FED-voorzitter Bernanke meer overheidsobligaties wil inkopen. Op 9 november bereikte de goudprijs een nieuw recordniveau op 1424,60 dollar per troy ounce. Hedge-fund managers en andere grote speculanten hebben hun posities in goudfutures vorige week met 3% opgetrokken. De ratio goud/zilver staat nu op het laagste niveau sinds februari 2007, zo werd vanmorgen opgemerkt. Zilver werd vanmorgen 1,30% duurder op 29,80 dollar per troy ounce. Eén troy ounce goud is nu 47,393 troy ounce zilver waard.