Afgelopen dinsdag heeft de premier nog een stemming binnen zijn eigen partij overleefd over de vraag of hij de partij mag blijven leiden tot aan de verkiezingen.

Vrijdag heeft Fitch medewerker David Riley, eindverantwoordelijk voor de ratings van landen, in een toespraak aangegeven dat Fitch de kans op het uiteenvallen van de eurozone klein acht.

De kans dat er nog ratingverlagingen komen voor probleemlanden is volgens volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter nog wel aanwezig.

Als bijvoorbeeld het economisch herstel tegenvalt of de fiscale doelstelling worden niet gehaald, zal de rating voor landen als Portugal, Spanje en Griekenland best nog eens naar beneden bijgesteld kunnen worden.

Afgelopen dinsdag heeft de premier nog een stemming binnen zijn eigen partij overleefd over de vraag of hij de partij mag blijven leiden tot aan de verkiezingen. Vrijdag heeft Fitch medewerker David Riley, eindverantwoordelijk voor de ratings van landen, in een toespraak aangegeven dat Fitch de kans op het uiteenvallen van de eurozone klein acht. De kans dat er nog ratingverlagingen komen voor probleemlanden is volgens volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter nog wel aanwezig. Als bijvoorbeeld het economisch herstel tegenvalt of de fiscale doelstelling worden niet gehaald, zal de rating voor landen als Portugal, Spanje en Griekenland best nog eens naar beneden bijgesteld kunnen worden.