Volgens Alexander Kockerbeck van het ratinghuis kan de situatie op de markt snel veranderen, zoals in een recent verleden al is gebleken.

België moet volgend jaar 38,60 miljard euro gaan ophalen op financiële markten. Dit jaar heeft ons land voor een bedrag van 41 miljard euro aan euro-obligaties opgehaald.

Ook Fitch heeft de Belgische kredietrating onder herziening geplaatst.

Frankrijk behoudt bij Fitch zijn triple A-rating, maar buiten België komen ook Italië, Spanje, Ierland, Slovenië en Cyprus voor een downgrading in aanmerking.

Volgens Alexander Kockerbeck van het ratinghuis kan de situatie op de markt snel veranderen, zoals in een recent verleden al is gebleken. België moet volgend jaar 38,60 miljard euro gaan ophalen op financiële markten. Dit jaar heeft ons land voor een bedrag van 41 miljard euro aan euro-obligaties opgehaald. Ook Fitch heeft de Belgische kredietrating onder herziening geplaatst. Frankrijk behoudt bij Fitch zijn triple A-rating, maar buiten België komen ook Italië, Spanje, Ierland, Slovenië en Cyprus voor een downgrading in aanmerking.