Uit dat rapport blijkt dat ontwikkelingen op het vlak van technologie en regulering een langetermijninvloed hebben op de markt, en dat beleggers hiermee rekening moeten houden om met kennis van zaken flexibele beleggingsbeslissingen te nemen.

Energie is een belangrijk kernthema voor beleggers en veranderingen en innovaties in deze sector hebben een verstrekkende impact op de wereldeconomie.

In het Rapport van AXA IM worden de bevindingen gebundeld in drie elementaire strategische beleggingsideeën:

1. De relatie tussen fossiele brandstoffen

2. De plaats van hernieuwbare energie in de wereldwijde energiemix

3. Aantrekkingskracht en risico's van gedistribueerde energieopwekking

Het Energierapport is het eerste rapport in AXA IM's nieuwe Research & Investment Strategy-reeks. Deze is bedoeld om actuele onderwerpen te onderzoeken voor beleggers met belangen in alle activaklassen en inzichten te bieden die toegepast kunnen worden op robuuste, actieve beleggingsstrategieën.

"In het voorbije decennium werden we geconfronteerd met tal van veranderingen in het energielandschap, zowel op het vlak van de productie als van het gebruik. Het stof is nog niet opgetrokken en we verwachten al veel verrassingen op het vlak van de trends die momenteel verkondigd worden, met inbegrip van de markt voor schalieolie, steenkool, kernenergie en koolstof.", zo verklaarde Michael Bret, Hoofd Thematisch Onderzoek bij AXA IM.

Uit dat rapport blijkt dat ontwikkelingen op het vlak van technologie en regulering een langetermijninvloed hebben op de markt, en dat beleggers hiermee rekening moeten houden om met kennis van zaken flexibele beleggingsbeslissingen te nemen. Energie is een belangrijk kernthema voor beleggers en veranderingen en innovaties in deze sector hebben een verstrekkende impact op de wereldeconomie. In het Rapport van AXA IM worden de bevindingen gebundeld in drie elementaire strategische beleggingsideeën: 1. De relatie tussen fossiele brandstoffen 2. De plaats van hernieuwbare energie in de wereldwijde energiemix 3. Aantrekkingskracht en risico's van gedistribueerde energieopwekking Het Energierapport is het eerste rapport in AXA IM's nieuwe Research & Investment Strategy-reeks. Deze is bedoeld om actuele onderwerpen te onderzoeken voor beleggers met belangen in alle activaklassen en inzichten te bieden die toegepast kunnen worden op robuuste, actieve beleggingsstrategieën. "In het voorbije decennium werden we geconfronteerd met tal van veranderingen in het energielandschap, zowel op het vlak van de productie als van het gebruik. Het stof is nog niet opgetrokken en we verwachten al veel verrassingen op het vlak van de trends die momenteel verkondigd worden, met inbegrip van de markt voor schalieolie, steenkool, kernenergie en koolstof.", zo verklaarde Michael Bret, Hoofd Thematisch Onderzoek bij AXA IM.