Volgens die verklaring, die volgens Dexia trouwens verkeerd geïnterpreteerd zou zijn, zal in juni een onderzoek gepubliceerd worden over de Griekse capaciteit om het hoofd te bieden aan zijn staatsschuld.

Hierdoor vrezen de markten volgens Dexia dat de Griekse staat op een hervorming van zijn schuld afstevent, indien de staatsschuld ondraaglijk wordt.

In deze context is het rendement van de Griekse leningen met een looptijd van tien jaar tot meer dan 16 % gestegen, wat nagenoeg 13 % meer is dan Duitse obligaties met eenzelfde looptijd en een record op dit vlak.

Volgens die verklaring, die volgens Dexia trouwens verkeerd geïnterpreteerd zou zijn, zal in juni een onderzoek gepubliceerd worden over de Griekse capaciteit om het hoofd te bieden aan zijn staatsschuld. Hierdoor vrezen de markten volgens Dexia dat de Griekse staat op een hervorming van zijn schuld afstevent, indien de staatsschuld ondraaglijk wordt. In deze context is het rendement van de Griekse leningen met een looptijd van tien jaar tot meer dan 16 % gestegen, wat nagenoeg 13 % meer is dan Duitse obligaties met eenzelfde looptijd en een record op dit vlak.