Zo was er bijvoorbeeld Randstad. In de cijfers viel te ontdekken dat het erop lijkt dat de vraag naar arbeidskrachten weer aan het toenemen is. Aan de inkomstenkant was de daling van maart 2012 tot maart 2013 2,6%.

In januari was dit op jaarbasis nog een min van 5%. Het bedrijf zelf stelde dat in de moeilijke Europese markt men herstel ziet in Spanje en Portugal.

Randstad, het een na grootste uitzendbureau in de wereld, wordt gezien als een van de indicatoren over de wereldeconomie. Immers als bedrijven gaan investeren zullen zij dat vooral gaan doen via het inhuren van uitzendkrachten.

De observatie van Randstad wordt dan ook als belangrijk gezien. En als de economie in Europa aantrekt dan zal Randstad daar zeer sterk van kunnen profiteren.

In de afgelopen tijd heeft het bedrijf veel kostenbesparingen doorgevoerd. Op jaarbasis zijn de kosten nu 7% lager. Dat vinden we terug in de marge die uitkomt op 2,4%.

Dit is 0,3 lager dan een jaar geleden. Volgens het bedrijf valt het met name te verklaren doordat het aantal werkdagen vorig jaar hoger was.

Een andere "kostenbesparing" die het bedrijf heeft doorgevoerd is dat men 50% van de nettowinst uitkeert aan de aandeelhouders.

De facto is dat een dividendverlaging voor dit boekjaar. Immers over het afgelopen jaar krijgen aandeelhouders € 1,25 uitgekeerd.

Voor dit jaar gaan analisten uit van een winst per aandeel van € 2,16 wat een dividend impliceert van € 1,08. Dat is een rendement van meer dan 3,3%.

Maar als de ontwikkelingen zich positief doorzetten kan het meer worden. En volgens Randstad is het 1e kwartaal traditioneel haar zwakste. Randstad liet een weekwinst zien van 12,7%. Daarmee was het een van de sterkste stijgers in Europa.

Zo was er bijvoorbeeld Randstad. In de cijfers viel te ontdekken dat het erop lijkt dat de vraag naar arbeidskrachten weer aan het toenemen is. Aan de inkomstenkant was de daling van maart 2012 tot maart 2013 2,6%. In januari was dit op jaarbasis nog een min van 5%. Het bedrijf zelf stelde dat in de moeilijke Europese markt men herstel ziet in Spanje en Portugal. Randstad, het een na grootste uitzendbureau in de wereld, wordt gezien als een van de indicatoren over de wereldeconomie. Immers als bedrijven gaan investeren zullen zij dat vooral gaan doen via het inhuren van uitzendkrachten. De observatie van Randstad wordt dan ook als belangrijk gezien. En als de economie in Europa aantrekt dan zal Randstad daar zeer sterk van kunnen profiteren. In de afgelopen tijd heeft het bedrijf veel kostenbesparingen doorgevoerd. Op jaarbasis zijn de kosten nu 7% lager. Dat vinden we terug in de marge die uitkomt op 2,4%. Dit is 0,3 lager dan een jaar geleden. Volgens het bedrijf valt het met name te verklaren doordat het aantal werkdagen vorig jaar hoger was. Een andere "kostenbesparing" die het bedrijf heeft doorgevoerd is dat men 50% van de nettowinst uitkeert aan de aandeelhouders. De facto is dat een dividendverlaging voor dit boekjaar. Immers over het afgelopen jaar krijgen aandeelhouders € 1,25 uitgekeerd. Voor dit jaar gaan analisten uit van een winst per aandeel van € 2,16 wat een dividend impliceert van € 1,08. Dat is een rendement van meer dan 3,3%. Maar als de ontwikkelingen zich positief doorzetten kan het meer worden. En volgens Randstad is het 1e kwartaal traditioneel haar zwakste. Randstad liet een weekwinst zien van 12,7%. Daarmee was het een van de sterkste stijgers in Europa.