Dat maakte het concern bekend in tussentijd handelsbericht, dat grotendeels in lijn was met de analistenverwachtingen. De EUR 25 miljoen die Randstad uittrekt voor herstructureringen komen niet als een verrassing gezien de huidige marktomstandigheden.

Die dwingen het bedrijf de oorspronkelijke winstdoelstellingen aan te passen. Het bedrijf mikt nog steeds op een winstmarge van 5 tot 6%, maar heeft het tijdspad daarbij losgelaten.

Ook geeft het concern geen specifieke doelstellingen meer af voor de verschillende bedrijfsonderdelen.

Het uitzendconcern liet verder weten het dividendbeleid aan te passen. De doelstelling van een dividend van EUR 1,25 per aandeel is losgelaten en daarnaast wordt de mogelijkheid van optioneel dividend geopperd.

Dit reflecteert het feit dat de kasstroom de afgelopen jaren niet sterk genoeg was om zowel EUR 1,25 dividend uit te keren als schulden te verlagen.

Het handelsbericht maakt een licht negatieve indruk. Randstad past zich duidelijk aan aan de zwakkere marktomstandigheden. De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie op kopen.

Het aandeel is aantrekkelijker gewaardeerd dan dat van concurrenten. Ook is het concern stevig aanwezig op de Amerikaanse arbeidsmarkt, die beter presteert dan de Europese.

Dat maakte het concern bekend in tussentijd handelsbericht, dat grotendeels in lijn was met de analistenverwachtingen. De EUR 25 miljoen die Randstad uittrekt voor herstructureringen komen niet als een verrassing gezien de huidige marktomstandigheden. Die dwingen het bedrijf de oorspronkelijke winstdoelstellingen aan te passen. Het bedrijf mikt nog steeds op een winstmarge van 5 tot 6%, maar heeft het tijdspad daarbij losgelaten. Ook geeft het concern geen specifieke doelstellingen meer af voor de verschillende bedrijfsonderdelen. Het uitzendconcern liet verder weten het dividendbeleid aan te passen. De doelstelling van een dividend van EUR 1,25 per aandeel is losgelaten en daarnaast wordt de mogelijkheid van optioneel dividend geopperd. Dit reflecteert het feit dat de kasstroom de afgelopen jaren niet sterk genoeg was om zowel EUR 1,25 dividend uit te keren als schulden te verlagen. Het handelsbericht maakt een licht negatieve indruk. Randstad past zich duidelijk aan aan de zwakkere marktomstandigheden. De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie op kopen. Het aandeel is aantrekkelijker gewaardeerd dan dat van concurrenten. Ook is het concern stevig aanwezig op de Amerikaanse arbeidsmarkt, die beter presteert dan de Europese.