Daarmee krijgt het Nederlandse uitzendconcern er EUR 434 miljoen aan omzet bij, grotendeels in Spanje en Italië, en EUR 4 miljoen extra bedrijfsresultaat. De verkoopprijs bedraagt EUR 20 miljoen.

De transactie betekent positief nieuws voor USG dat activiteiten afstoot die knaagden aan de waarde van het bedrijf. Randstad betaalt een marginale prijs en kan door schaalgrootte de overgenomen activiteiten winstgevend maken. De gevolgen voor het aandeel Randstad zijn minimaal.

Voor USG zijn die mogelijk groter omdat het de eerste stap is in de juiste richting. Het uitzendconcern moet echter ook nog de slecht presterende Franse en Duitse activiteiten verkopen. ABN Amro handhaaft de respectievelijke opinies Kopen en Houden voor de aandelen Randstad en USG People.

Daarmee krijgt het Nederlandse uitzendconcern er EUR 434 miljoen aan omzet bij, grotendeels in Spanje en Italië, en EUR 4 miljoen extra bedrijfsresultaat. De verkoopprijs bedraagt EUR 20 miljoen. De transactie betekent positief nieuws voor USG dat activiteiten afstoot die knaagden aan de waarde van het bedrijf. Randstad betaalt een marginale prijs en kan door schaalgrootte de overgenomen activiteiten winstgevend maken. De gevolgen voor het aandeel Randstad zijn minimaal. Voor USG zijn die mogelijk groter omdat het de eerste stap is in de juiste richting. Het uitzendconcern moet echter ook nog de slecht presterende Franse en Duitse activiteiten verkopen. ABN Amro handhaaft de respectievelijke opinies Kopen en Houden voor de aandelen Randstad en USG People.