Deze kan deels worden verklaard door de hoger dan verwachte kredieterkenning van de belasting in Frankrijk.

Dit zorgde voor een verbetering van de brutomarge in Frankrijk van 270 basispunten in het tweede kwartaal en er wordt verwacht dat er nog 190 basispunten in de tweede helft van dit jaar bijkomen.

Randstad kijkt scherp naar de kosten en heeft nu de kosten op jaarbasis met EUR 142 miljoen naar beneden gebracht.

De EBITA-marge steeg van 3,1% naar 3,6%, terwijl de nettoschuld is gereduceerd met EUR 541 miljoen (jaar op jaar).

De hefboomratio daalde van 2,4x tot 1,8x. De nettowinst steeg met 73% tot EUR 63 miljoen. De winst per aandeel bedroeg EUR 0,51.

De transactie met USG is afgerond en Randstad mikt daardoor op synergievoordelen van EUR 15 tot EUR 20 miljoen.

De verbetering in het tweede kwartaal is waarschijnlijk houdbaar en kan zelfs nog verder aantrekken in 2014 als gevolg van de Franse belastingvoordelen. ABN Amro is koper.

Deze kan deels worden verklaard door de hoger dan verwachte kredieterkenning van de belasting in Frankrijk. Dit zorgde voor een verbetering van de brutomarge in Frankrijk van 270 basispunten in het tweede kwartaal en er wordt verwacht dat er nog 190 basispunten in de tweede helft van dit jaar bijkomen. Randstad kijkt scherp naar de kosten en heeft nu de kosten op jaarbasis met EUR 142 miljoen naar beneden gebracht. De EBITA-marge steeg van 3,1% naar 3,6%, terwijl de nettoschuld is gereduceerd met EUR 541 miljoen (jaar op jaar). De hefboomratio daalde van 2,4x tot 1,8x. De nettowinst steeg met 73% tot EUR 63 miljoen. De winst per aandeel bedroeg EUR 0,51. De transactie met USG is afgerond en Randstad mikt daardoor op synergievoordelen van EUR 15 tot EUR 20 miljoen. De verbetering in het tweede kwartaal is waarschijnlijk houdbaar en kan zelfs nog verder aantrekken in 2014 als gevolg van de Franse belastingvoordelen. ABN Amro is koper.