Met een winst per aandeel van EUR 0,60 gaf het Nederlandse uitzendconcern analisten het nakijken. Die hielden gemiddeld rekening met EUR 0,57.

Randstad meldde een omzet van EUR 4,24 miljard euro in het laatste kwartaal van vorig jaar. De organische omzetgroei kwam 4% lager uit dan een jaar eerder, maar de daling was minder sterk dan de markt verwachtte. In alle regio's kwam de omzet hoger uit dan verondersteld, de Verenigde Staten uitgezonderd.

In de VS was de winstgevendheid echter sterk. De EUR 100 miljoen die Randstad dit kwartaal wilde besparen zijn in het afgelopen kwartaal al gerealiseerd.

Daardoor kwam de EBITA met EUR 156 miljoen uit boven de consensus van EUR 142 miljoen.

De reorganisatie en herstructurering van de organisatie zadelde Randstad op met een extra kostenpost van bijna EUR 54 miljoen, terwijl in het Verenigd Koninkrijk en het Iberisch schiereiland EUR 140 miljoen werd afgeboekt op goodwill.

Het uitzendconcern wil EUR 1,25 dividend uitkeren, drie eurocent meer dan waarmee rekening werd gehouden.

Door de vroege kostenbesparingen heeft Randstad sterke vierdekwartaalresultaten overlegd terwijl de financiële positie verbeterde door een sterke kasstroom.

De afboekingen op goodwill die ook in Frankrijk op de loer liggen weerspiegelen de lastige marktomstandigheden. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie Kopen voor het aandeel.

Met een winst per aandeel van EUR 0,60 gaf het Nederlandse uitzendconcern analisten het nakijken. Die hielden gemiddeld rekening met EUR 0,57. Randstad meldde een omzet van EUR 4,24 miljard euro in het laatste kwartaal van vorig jaar. De organische omzetgroei kwam 4% lager uit dan een jaar eerder, maar de daling was minder sterk dan de markt verwachtte. In alle regio's kwam de omzet hoger uit dan verondersteld, de Verenigde Staten uitgezonderd. In de VS was de winstgevendheid echter sterk. De EUR 100 miljoen die Randstad dit kwartaal wilde besparen zijn in het afgelopen kwartaal al gerealiseerd. Daardoor kwam de EBITA met EUR 156 miljoen uit boven de consensus van EUR 142 miljoen. De reorganisatie en herstructurering van de organisatie zadelde Randstad op met een extra kostenpost van bijna EUR 54 miljoen, terwijl in het Verenigd Koninkrijk en het Iberisch schiereiland EUR 140 miljoen werd afgeboekt op goodwill. Het uitzendconcern wil EUR 1,25 dividend uitkeren, drie eurocent meer dan waarmee rekening werd gehouden. Door de vroege kostenbesparingen heeft Randstad sterke vierdekwartaalresultaten overlegd terwijl de financiële positie verbeterde door een sterke kasstroom. De afboekingen op goodwill die ook in Frankrijk op de loer liggen weerspiegelen de lastige marktomstandigheden. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie Kopen voor het aandeel.