Bij de verzekeraar verdwenen de afgelopen jaren ruim 20% van de banen. De cijfers die afgelopen week werden gepubliceerd tonen aan dat dit beleid succesvol is.

Een ander bedrijf waar dit ook voor geldt is Randstad. Op zich is het natuurlijk logisch dat als wereldeconomieën haperen men zich minder gaat toeleggen op het creëren van omzet.

Beter is de kostenkant in de hand te houden. Randstad kondigde vorig jaar zomer aan dat men € 70 tot € 130 mln aan besparingen zou doorvoeren.

Maar in de tweede helft van het afgelopen jaar stond de teller al op € 130 mln. Vooral in de VS gaat het hard. Daarmee daalt de omzet wel maar inkomstenstroom neemt toe.

Die gezondere inkomsten worden ook doorgevoerd richting aandeelhouder. Randstad betaalt een dividend van € 1,25.

Op basis van de huidige koers een rendement van iets minder dan 4%. Men zou volgens Steentjes kunnen stellen dat het aandeel is getransformeerd van een groeiaandeel naar een dividendaandeel. En laten die nu erg populair zijn de komende tijd.

Bij de verzekeraar verdwenen de afgelopen jaren ruim 20% van de banen. De cijfers die afgelopen week werden gepubliceerd tonen aan dat dit beleid succesvol is. Een ander bedrijf waar dit ook voor geldt is Randstad. Op zich is het natuurlijk logisch dat als wereldeconomieën haperen men zich minder gaat toeleggen op het creëren van omzet. Beter is de kostenkant in de hand te houden. Randstad kondigde vorig jaar zomer aan dat men € 70 tot € 130 mln aan besparingen zou doorvoeren. Maar in de tweede helft van het afgelopen jaar stond de teller al op € 130 mln. Vooral in de VS gaat het hard. Daarmee daalt de omzet wel maar inkomstenstroom neemt toe. Die gezondere inkomsten worden ook doorgevoerd richting aandeelhouder. Randstad betaalt een dividend van € 1,25. Op basis van de huidige koers een rendement van iets minder dan 4%. Men zou volgens Steentjes kunnen stellen dat het aandeel is getransformeerd van een groeiaandeel naar een dividendaandeel. En laten die nu erg populair zijn de komende tijd.