De Verenigde Staten hebben tot dusver altijd aan de verplichtingen kunnen voldoen, de rente op de staatsobligaties werd altijd tijdig betaald. Bovendien vormen deze Amerikaanse staatsobligaties, samen met de dollar uiteraard, het centrum van ons economisch systeem.

Een 'default', het bereiken van het schuldenplafond zonder dat er een overeenkomst is bereikt om dit verhogen, zou rampzalige gevolgen kunnen hebben. Toch lijkt de ernst van de situatie nog niet helemaal te zijn doorgedrongen tot de democratische en republikeinse politici.

De Verenigde Staten hebben tot dusver altijd aan de verplichtingen kunnen voldoen, de rente op de staatsobligaties werd altijd tijdig betaald. Bovendien vormen deze Amerikaanse staatsobligaties, samen met de dollar uiteraard, het centrum van ons economisch systeem. Een 'default', het bereiken van het schuldenplafond zonder dat er een overeenkomst is bereikt om dit verhogen, zou rampzalige gevolgen kunnen hebben. Toch lijkt de ernst van de situatie nog niet helemaal te zijn doorgedrongen tot de democratische en republikeinse politici.