Dan Geller, verantwoordelijk voor de Money Market Index, is van mening dat op basis van de evolutie van deze index de recente rally op Wall Street op los zand is gebaseerd. Geller sluit niet uit dat er korte termijn een correctie op de Amerikaanse beurzen zal plaatsvinden.

Aanbodoverschot op nikkelmarkt

De prijs van een ton nikkel daalde vorige week volgens Royal Bank of Scotland met 1,3 procent. De Braziliaanse grondstoffengroep Vale rapporteerde een daling van de nikkelproductie met 3,6 procent tegenover het eerste kwartaal door een tijdelijke werkonderbreking in de Sudbury mijn.

Tegenover een jaar eerder was er een vooruitgang met 8,4 procent. Volgens de International Nickel Study group (INSG) was

er in mei een aanbodoverschot van 8.000 ton.

Het gecombineerde aanbodoverschot tijdens de eerste vijf maanden van 2012 is daarmee opgelopen naar 27.000 ton.

Lood werd 1,1 procent duurder maar zink moest 1,8 procent inleveren. Uit cijfers van de International Lead and Zinc Study Group (ILZSG) bleek dat er in mei zowel bij lood als bij zink een aanbodoverschot was.

Bij geraffineerd lood bedroeg het overschot 120.00 ton, wat het totale surplus sinds januari op 32.000 bracht.

Bij zink oversteeg het aanbod de vraag met 20.000 ton, waarmee het overschot sinds begin dit jaar toenam naar 149.000 ton. De prijs van een ton aluminium daalde met 0,9 procent.

Dan Geller, verantwoordelijk voor de Money Market Index, is van mening dat op basis van de evolutie van deze index de recente rally op Wall Street op los zand is gebaseerd. Geller sluit niet uit dat er korte termijn een correctie op de Amerikaanse beurzen zal plaatsvinden.Aanbodoverschot op nikkelmarkt De prijs van een ton nikkel daalde vorige week volgens Royal Bank of Scotland met 1,3 procent. De Braziliaanse grondstoffengroep Vale rapporteerde een daling van de nikkelproductie met 3,6 procent tegenover het eerste kwartaal door een tijdelijke werkonderbreking in de Sudbury mijn. Tegenover een jaar eerder was er een vooruitgang met 8,4 procent. Volgens de International Nickel Study group (INSG) was er in mei een aanbodoverschot van 8.000 ton. Het gecombineerde aanbodoverschot tijdens de eerste vijf maanden van 2012 is daarmee opgelopen naar 27.000 ton. Lood werd 1,1 procent duurder maar zink moest 1,8 procent inleveren. Uit cijfers van de International Lead and Zinc Study Group (ILZSG) bleek dat er in mei zowel bij lood als bij zink een aanbodoverschot was. Bij geraffineerd lood bedroeg het overschot 120.00 ton, wat het totale surplus sinds januari op 32.000 bracht. Bij zink oversteeg het aanbod de vraag met 20.000 ton, waarmee het overschot sinds begin dit jaar toenam naar 149.000 ton. De prijs van een ton aluminium daalde met 0,9 procent.