Charlie Morris van HSBC Asset Management waarschuwt echter voor een op til zijnde correctie. De recente rally was niet op fundamentals gebaseerd, gezien de verslechtering van de onderliggende fundamentals.

Hij adviseert zijn klanten om van de hogere koersen gebruik te maken om te verkopen, want er zou wel eens een forse correctie op komst kunnen zijn.

Vooral de technische indicatoren op de charts op wat langere termijn wijzen in de richting van een correctie voor de Dow Jones. Een negatief slot op het einde van deze week kan een voorbode vormen van een paar slechtere beursweken.

Per saldo weinig beweging in de olieprijs

Ondanks de daling van de dollar gingen de energieprijzen er vorige week volgens Royal Bank of Scotland licht op achteruit. Een vat West Texas Intermediate (WTI) voor levering in september werd 1,4 procent goedkoper.

Bij Brent uit de Noordzee (september termijncontract) bleef de achteruitgang beperkt tot 0,3 procent. Inmiddels is de prijs voor WTI weer opgelopen tot in de buurt van 95 dollar.

De spread tussen Brent en WTI (beide september termijncontract) bedroeg eind vorige week 16,34 dollar. Aan de aanbodzijde

vielen de productiecijfers van het Verenigde Koninkrijk opnieuw tegen.

Het aanbod van alle olieproducten samen bleef in mei steken op 944.000 vaten per dag, 156.000 vaten per dag minder dan een jaar eerder en het laagste niveau sinds augustus 2011.

Charlie Morris van HSBC Asset Management waarschuwt echter voor een op til zijnde correctie. De recente rally was niet op fundamentals gebaseerd, gezien de verslechtering van de onderliggende fundamentals. Hij adviseert zijn klanten om van de hogere koersen gebruik te maken om te verkopen, want er zou wel eens een forse correctie op komst kunnen zijn. Vooral de technische indicatoren op de charts op wat langere termijn wijzen in de richting van een correctie voor de Dow Jones. Een negatief slot op het einde van deze week kan een voorbode vormen van een paar slechtere beursweken.Per saldo weinig beweging in de olieprijs Ondanks de daling van de dollar gingen de energieprijzen er vorige week volgens Royal Bank of Scotland licht op achteruit. Een vat West Texas Intermediate (WTI) voor levering in september werd 1,4 procent goedkoper. Bij Brent uit de Noordzee (september termijncontract) bleef de achteruitgang beperkt tot 0,3 procent. Inmiddels is de prijs voor WTI weer opgelopen tot in de buurt van 95 dollar. De spread tussen Brent en WTI (beide september termijncontract) bedroeg eind vorige week 16,34 dollar. Aan de aanbodzijde vielen de productiecijfers van het Verenigde Koninkrijk opnieuw tegen. Het aanbod van alle olieproducten samen bleef in mei steken op 944.000 vaten per dag, 156.000 vaten per dag minder dan een jaar eerder en het laagste niveau sinds augustus 2011.