Kenichi Hirano, operating officer bij Tachibana Securities, vreest dan ook dat de opwaartse beweging gaat stil vallen zodra het effect van de liquiditeitsinjecties zal zijn uitgewerkt. Dat betekent dat de beleggers op een correctie voorbereid moeten zijn, correctie die zelfs abrupt kunnen zijn wanneer ze gepaard gaat met opflakkerende onrust in de eurozone.

Zeepbelsectoren hebben bovenhand genomen

Hirano wijst er op dat de sterkste stijging tot dusver werd gerealiseerd op de beurs van Tokio, waar de Nikkei sinds 1 januari een stijging met ongeveer 18% heeft laten optekenen. Nochtans is de economische situatie in het land van de rijzende zon niet van die aard dat een dergelijke forse stijging van de beurskoersen gerechtvaardigd lijkt.

Typisch voor een liquiditeitsgedreven markt is volgens Hirano dat ze vooral gedragen wordt door de zogenaamde zeepbelsectoren, wat bekent dat aandelen uit sectoren als vastgoed, financials, ijzer en staal enzovoort de bovenhand hebben genomen. De koersen van de aandelen uit deze sectoren kunnen echter even snel weer in waarde dalen als ze in de voorafgaande periode zijn gestegen.

Kenichi Hirano, operating officer bij Tachibana Securities, vreest dan ook dat de opwaartse beweging gaat stil vallen zodra het effect van de liquiditeitsinjecties zal zijn uitgewerkt. Dat betekent dat de beleggers op een correctie voorbereid moeten zijn, correctie die zelfs abrupt kunnen zijn wanneer ze gepaard gaat met opflakkerende onrust in de eurozone. Zeepbelsectoren hebben bovenhand genomen Hirano wijst er op dat de sterkste stijging tot dusver werd gerealiseerd op de beurs van Tokio, waar de Nikkei sinds 1 januari een stijging met ongeveer 18% heeft laten optekenen. Nochtans is de economische situatie in het land van de rijzende zon niet van die aard dat een dergelijke forse stijging van de beurskoersen gerechtvaardigd lijkt. Typisch voor een liquiditeitsgedreven markt is volgens Hirano dat ze vooral gedragen wordt door de zogenaamde zeepbelsectoren, wat bekent dat aandelen uit sectoren als vastgoed, financials, ijzer en staal enzovoort de bovenhand hebben genomen. De koersen van de aandelen uit deze sectoren kunnen echter even snel weer in waarde dalen als ze in de voorafgaande periode zijn gestegen.