Het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligaties is sinds 5 april met 0,24% is toegenomen. Fondsbeheerders als Ignis Asset Management speculeren dat de tijd van goede prestaties van de bunds achter de rug is.

Stuart Thomson, money manager bij Ignis in Glasgow, is van mening dat de rendementen op Duitse staatsobligaties gaan stijgen aangezien de Duitsers in de komende twee tot drie jaar de Grieken uit de nood zullen moeten helpen.

Thomson is van mening dat het probleem van de deficieten op de Europese begrotingen in de komende jaren een belangrijke rol zal blijven spelen. Speculatie over reddingsprogramma's zal de regeringen minder vastbesloten maken om tekorten weg te werken.

Het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligaties is sinds 5 april met 0,24% is toegenomen. Fondsbeheerders als Ignis Asset Management speculeren dat de tijd van goede prestaties van de bunds achter de rug is. Stuart Thomson, money manager bij Ignis in Glasgow, is van mening dat de rendementen op Duitse staatsobligaties gaan stijgen aangezien de Duitsers in de komende twee tot drie jaar de Grieken uit de nood zullen moeten helpen. Thomson is van mening dat het probleem van de deficieten op de Europese begrotingen in de komende jaren een belangrijke rol zal blijven spelen. Speculatie over reddingsprogramma's zal de regeringen minder vastbesloten maken om tekorten weg te werken.