Dat is alleszins de visie van twee teams van technische analisten, namelijk die van Auerbach Grayson & Co en Brown Brothers Harriman & Co.

De Dollar index wordt door de IntercontinentalExchange gebruikt om de evolutie van de dollarkoers te meten tegenover de koers van de valuta van de zes belangrijkste Amerikaanse handelspartners.

De kruising van het 50-day moving average crossed boven het 200-day is volgens Richard Ross, technische analist bij Auerbach in New York, een duidelijk technisch signaal.

In september 2008 dook er op de chart van de Dollar Index eveneens zo'n "golden cross" op en nadien steeg de dollarkoers met 13% tot het hoogste niveau in tweeënhalf jaar.

Het patron op de chart gelijkt sterk op dat van september 2008. De Dollar Index is dit jaar al met 3,60% gestegen, na vorig jaar met 4,20% te zijn gedaald. Marc Chandler, global head of currency strategy bij Brown Brothers in New York, is zelfs positief voor de dollar op langere termijn.

Dat is alleszins de visie van twee teams van technische analisten, namelijk die van Auerbach Grayson & Co en Brown Brothers Harriman & Co. De Dollar index wordt door de IntercontinentalExchange gebruikt om de evolutie van de dollarkoers te meten tegenover de koers van de valuta van de zes belangrijkste Amerikaanse handelspartners. De kruising van het 50-day moving average crossed boven het 200-day is volgens Richard Ross, technische analist bij Auerbach in New York, een duidelijk technisch signaal. In september 2008 dook er op de chart van de Dollar Index eveneens zo'n "golden cross" op en nadien steeg de dollarkoers met 13% tot het hoogste niveau in tweeënhalf jaar. Het patron op de chart gelijkt sterk op dat van september 2008. De Dollar Index is dit jaar al met 3,60% gestegen, na vorig jaar met 4,20% te zijn gedaald. Marc Chandler, global head of currency strategy bij Brown Brothers in New York, is zelfs positief voor de dollar op langere termijn.