Premier David Cameron en zijn regering hebben recent drastische besparingsmaatregelen afgekondigd. Valutahandelaren zijn nog nooit zo negatief geweest over het pond sinds mei 2009, toen Standard & Poor's verklaarde dat het VK zijn AAA kredietrating dreigde te verliezen.

Volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg waren maar 12 valutahandelaren positief voor het pond, tegenover 29 bears. TD Securities, dat over de afgelopen zes kwartalen de meest accurate voorspelling over de valutakoersen afleverde, verwacht dat het pond met 15% zal depreciëren tegenover de dollar.

Richard Benson, executive director bij Millennium Asset Management in Londen, is van mening dat de spelregels helemaal veranderd zijn. De besparingsmaatregelen gaan de groei van de Britse economie volledig afremmen en dat moet op termijn tegen het pond spelen.

Premier David Cameron en zijn regering hebben recent drastische besparingsmaatregelen afgekondigd. Valutahandelaren zijn nog nooit zo negatief geweest over het pond sinds mei 2009, toen Standard & Poor's verklaarde dat het VK zijn AAA kredietrating dreigde te verliezen. Volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg waren maar 12 valutahandelaren positief voor het pond, tegenover 29 bears. TD Securities, dat over de afgelopen zes kwartalen de meest accurate voorspelling over de valutakoersen afleverde, verwacht dat het pond met 15% zal depreciëren tegenover de dollar. Richard Benson, executive director bij Millennium Asset Management in Londen, is van mening dat de spelregels helemaal veranderd zijn. De besparingsmaatregelen gaan de groei van de Britse economie volledig afremmen en dat moet op termijn tegen het pond spelen.