Bovendien heeft Ben Bernanke niet kunnen bereiken wat zijn doelstelling was: de Amerikaanse economie voldoende snelheid geven om het probleem van de werkloosheid op te lossen. In feite bevindt die economie zich nog altijd in de startblokken, er moet nog een heel stuk weg af te leggen.

De FED is er weliswaar in geslaagd om de prijzen van aandelen, vastgoed en obligaties op te jagen, waarbij alle drie op weg lijken om zeepbellen te worden. Anderzijds is er van een verbetering van de situatie op Main Street geen sprake, de echte economie heeft geen gelijke tred heeft kunnen houden met de financiële markten.

Bovendien heeft Ben Bernanke niet kunnen bereiken wat zijn doelstelling was: de Amerikaanse economie voldoende snelheid geven om het probleem van de werkloosheid op te lossen. In feite bevindt die economie zich nog altijd in de startblokken, er moet nog een heel stuk weg af te leggen. De FED is er weliswaar in geslaagd om de prijzen van aandelen, vastgoed en obligaties op te jagen, waarbij alle drie op weg lijken om zeepbellen te worden. Anderzijds is er van een verbetering van de situatie op Main Street geen sprake, de echte economie heeft geen gelijke tred heeft kunnen houden met de financiële markten.