S&P maakt volgens ABN Amro zich met name ongerust over de staatsschuld en de omvang van het begrotingstekort. Er is volgens de instelling een kans van een op drie dat de AAA-status binnen 24 maanden wordt verlaagd.

Het nieuws deed de financiële markten even opschrikken maar het effect was de volgende dag alweer uitgewerkt. Na enkele goede bedrijfsresultaten sloten de aandelenmarkten de week zelfs hoger af. De Amerikaanse dollar verloor verder terrein.

Tegenover de euro is het verlies sinds begin dit jaar opgelopen naar bijna 10 procent. Ook de meeste grondstoffen werden opnieuw duurder. De granenprijzen konden opnieuw herstellen en goud bereikte een nieuwe recordprijs.

S&P maakt volgens ABN Amro zich met name ongerust over de staatsschuld en de omvang van het begrotingstekort. Er is volgens de instelling een kans van een op drie dat de AAA-status binnen 24 maanden wordt verlaagd. Het nieuws deed de financiële markten even opschrikken maar het effect was de volgende dag alweer uitgewerkt. Na enkele goede bedrijfsresultaten sloten de aandelenmarkten de week zelfs hoger af. De Amerikaanse dollar verloor verder terrein. Tegenover de euro is het verlies sinds begin dit jaar opgelopen naar bijna 10 procent. Ook de meeste grondstoffen werden opnieuw duurder. De granenprijzen konden opnieuw herstellen en goud bereikte een nieuwe recordprijs.