Volgens het ratinghuis is de eigen raming van een behoefte van 30 miljard euro voor de redding van de banken belachelijk laag. De Spaanse premier Rajoy wil met zijn Europese collega's praten over de redding van de Spaanse banken.

In reactie op de downgrading zijn de koersen van de Duitse obligaties opnieuw gestegen, de beleggers blijven dus zoeken naar veiligheid.

Het is de eerste keer in vijf dagen dat de Duitse obligatiekoersen stijgen. Het rendement op die obligaties staat nu op 1,34%, tegenover een piek gisteren van 1,42%.

In reactie op de Spaanse downgrading zijn de Europese beurzen vanmorgen lager geopend, met redelijke verliezen voor de belangrijkste indices.

De Stoxx Europe 600 opende ongeveer een half procent lager, maar voor sommige indices lopen de verliezen op tot meer dan 1%. De BEL 20 verliest in Brussel zowat een half procent.

Kapitaalvermindering bij Bois Sauvage

De akte met betrekking tot de kapitaalvermindering van EUR 25 per aandeel die op de Algemene Vergadering op 25 april 2012 is beslist, werd op 11 mei 2012 in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. De termijn van twee maanden (bescherming van schuldeisers) vanaf deze publicatie verstrijkt dus op 11 juli 2012.

Als er geen verzet komt van de schuldeisers zal de agenda voor de uitbetaling van de kapitaalvermindering tegen afgifte van coupon 25 er als volgt uitzien:

• Ex-date 20/7/2012

• Record date 24/7/2012

• Payment date 25/7/2012

Hierbij dient te worden opgemerkt dat coupon 25 van de vvpr-strip waardeloos zal zijn.

Uitoefenprijs met 25 euro verlaagd

Als de schuldeisers zich niet verzetten tegen de kapitaalvermindering, dan zal de uitoefenprijs van de uitstaande warrants en stock options vanaf 20 juli 2012 met EUR 25 per aandeel worden verminderd.

De warrant 2005-1 is uitoefenbaar van 10 tot 20 juni 2012 aan EUR 239,00 per aandeel. Op dit ogenblik is hij echter "out of the money". En op het ogenblik van de kapitaalvermindering zal deze warrant vervallen zijn en zonder waarde.

De aanpassing van de uitoefenprijs van de warrants en stock options Compagnie du Bois Sauvage is een gevolg van de toepassing van de anti-verwateringsclausules die vermeld staan in de diverse uitgifteprospectussen en in het stockoptionplan.

Volgens het ratinghuis is de eigen raming van een behoefte van 30 miljard euro voor de redding van de banken belachelijk laag. De Spaanse premier Rajoy wil met zijn Europese collega's praten over de redding van de Spaanse banken. In reactie op de downgrading zijn de koersen van de Duitse obligaties opnieuw gestegen, de beleggers blijven dus zoeken naar veiligheid. Het is de eerste keer in vijf dagen dat de Duitse obligatiekoersen stijgen. Het rendement op die obligaties staat nu op 1,34%, tegenover een piek gisteren van 1,42%. In reactie op de Spaanse downgrading zijn de Europese beurzen vanmorgen lager geopend, met redelijke verliezen voor de belangrijkste indices. De Stoxx Europe 600 opende ongeveer een half procent lager, maar voor sommige indices lopen de verliezen op tot meer dan 1%. De BEL 20 verliest in Brussel zowat een half procent. Kapitaalvermindering bij Bois Sauvage De akte met betrekking tot de kapitaalvermindering van EUR 25 per aandeel die op de Algemene Vergadering op 25 april 2012 is beslist, werd op 11 mei 2012 in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. De termijn van twee maanden (bescherming van schuldeisers) vanaf deze publicatie verstrijkt dus op 11 juli 2012. Als er geen verzet komt van de schuldeisers zal de agenda voor de uitbetaling van de kapitaalvermindering tegen afgifte van coupon 25 er als volgt uitzien: • Ex-date 20/7/2012 • Record date 24/7/2012 • Payment date 25/7/2012 Hierbij dient te worden opgemerkt dat coupon 25 van de vvpr-strip waardeloos zal zijn.Uitoefenprijs met 25 euro verlaagd Als de schuldeisers zich niet verzetten tegen de kapitaalvermindering, dan zal de uitoefenprijs van de uitstaande warrants en stock options vanaf 20 juli 2012 met EUR 25 per aandeel worden verminderd. De warrant 2005-1 is uitoefenbaar van 10 tot 20 juni 2012 aan EUR 239,00 per aandeel. Op dit ogenblik is hij echter "out of the money". En op het ogenblik van de kapitaalvermindering zal deze warrant vervallen zijn en zonder waarde. De aanpassing van de uitoefenprijs van de warrants en stock options Compagnie du Bois Sauvage is een gevolg van de toepassing van de anti-verwateringsclausules die vermeld staan in de diverse uitgifteprospectussen en in het stockoptionplan.