De situatie werd toen gered door Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, met zijn uitspraak 'whatever it takes'. Draghi verklaarde toen de euro te zullen redden welke inspanningen dit ook zou kosten. Op de obligatiemarkten keerde de rust weer, de koersen herstelden.

Inmiddels krijgen we de omgekeerde wereld. Europese beleggers zoeken veiligheid in perifere obligaties, meer bepaald in Spaanse en Italiaanse staatsobligaties, om de onrust op de wereldbeurzen te ontvluchten. Of die Zuid-Europes staatsobligaties zo'n grote mate van veiligheid te bieden hebben, blijft echter dubieus.

De situatie werd toen gered door Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, met zijn uitspraak 'whatever it takes'. Draghi verklaarde toen de euro te zullen redden welke inspanningen dit ook zou kosten. Op de obligatiemarkten keerde de rust weer, de koersen herstelden. Inmiddels krijgen we de omgekeerde wereld. Europese beleggers zoeken veiligheid in perifere obligaties, meer bepaald in Spaanse en Italiaanse staatsobligaties, om de onrust op de wereldbeurzen te ontvluchten. Of die Zuid-Europes staatsobligaties zo'n grote mate van veiligheid te bieden hebben, blijft echter dubieus.