Vroeger in het jaar ging de VIX nog eens boven 25, er zijn nog niet zo lang geleden periodes geweest dat de index boven 45 stond. Dat betekent dat de beleggers onverschillig zijn geworden voor wat er rond hen gebeurt, ze laten zich door niets of niemand weer van de wijs brengen.

Of deze houding al dan niet verstandig is, zal de toekomst moeten uitwijzen. Nochtans wordt er door de beleggers relatief druk in opties gehandeld.

Zo werden er de dag voor 6 november, de dag voor de presidentsverkiezingen maar liefst 700.000 call-opties verhandeld. Het raadsel van de VIX doet toch heel wat wenkbrauwen fronsen.

Vroeger in het jaar ging de VIX nog eens boven 25, er zijn nog niet zo lang geleden periodes geweest dat de index boven 45 stond. Dat betekent dat de beleggers onverschillig zijn geworden voor wat er rond hen gebeurt, ze laten zich door niets of niemand weer van de wijs brengen. Of deze houding al dan niet verstandig is, zal de toekomst moeten uitwijzen. Nochtans wordt er door de beleggers relatief druk in opties gehandeld. Zo werden er de dag voor 6 november, de dag voor de presidentsverkiezingen maar liefst 700.000 call-opties verhandeld. Het raadsel van de VIX doet toch heel wat wenkbrauwen fronsen.