ICBA werd tijdens de Bio conferentie in San Diego geratificeerd door verschillende Nationale federaties *. Jim Greenwood, CEO van BIO US werd verkozen tot Voorzitter en Nathalie Moll, CEO van EuropaBio tot ondervoorzitter.

De biotech industrie is een wereldwijde groeiende sector en brengt doorbraken met producten en technologieën die de kwaliteit van ons leven verbeteren.

Dit zowel op het vlak van gezondheid en voeding, als op het vlak van schone energie en processen. De omzet bedroeg in 2012 meer dan 90 miljard dollar wereldwijd, waarvan een groot deel terug in onderzoek werd geïnvesteerd.

"Maar deze sector wordt ook geconfronteerd met tal van grensoverschrijdende uitdagingen als opportuniteiten. Met de oprichting van ICBA neemt onze sector een belangrijke stap in het beter afstemmen en coördineren van haar leden hieromtrent, zodat er met één stem kan gesproken worden" stelt Cathy Plasman, Secretaris Generaal van Bio.be.

ICBA werd tijdens de Bio conferentie in San Diego geratificeerd door verschillende Nationale federaties *. Jim Greenwood, CEO van BIO US werd verkozen tot Voorzitter en Nathalie Moll, CEO van EuropaBio tot ondervoorzitter. De biotech industrie is een wereldwijde groeiende sector en brengt doorbraken met producten en technologieën die de kwaliteit van ons leven verbeteren. Dit zowel op het vlak van gezondheid en voeding, als op het vlak van schone energie en processen. De omzet bedroeg in 2012 meer dan 90 miljard dollar wereldwijd, waarvan een groot deel terug in onderzoek werd geïnvesteerd. "Maar deze sector wordt ook geconfronteerd met tal van grensoverschrijdende uitdagingen als opportuniteiten. Met de oprichting van ICBA neemt onze sector een belangrijke stap in het beter afstemmen en coördineren van haar leden hieromtrent, zodat er met één stem kan gesproken worden" stelt Cathy Plasman, Secretaris Generaal van Bio.be.