Rudy De Groodt (BNPP Fortis): "Intussen mag Dexia geen dividenden uitbetalen aan de externe aandeelhouders en moet de bank eveneens verzaken aan couponbetalingen. Dit geldt ook voor terugbetalingen van hybride instrumenten zoals Tier 1 instrumenten en Upper Tier 2 perpetuele obligaties."

Het is bovendien niet meer dan logisch dat Dexia zich moet onthouden van overnames van andere kredietinstellingen, verzekeraars en investeringsbedrijven. De Groodt: "De Dexia-beslissing van de Europese Commissie is gerechtvaardigd op basis van de liquiditeitspositie van de bank en het systeembelang voor de drie betrokken landen (België, Luxemburg en Frankrijk). Tijdens de verlengde periode van vier maanden wil de Europese Commissie tot een finale beslissing over de reorganisatie bij Dexia komen. Het houden-advies voor het aandeel blijft voorlopig van kracht."

Rudy De Groodt (BNPP Fortis): "Intussen mag Dexia geen dividenden uitbetalen aan de externe aandeelhouders en moet de bank eveneens verzaken aan couponbetalingen. Dit geldt ook voor terugbetalingen van hybride instrumenten zoals Tier 1 instrumenten en Upper Tier 2 perpetuele obligaties." Het is bovendien niet meer dan logisch dat Dexia zich moet onthouden van overnames van andere kredietinstellingen, verzekeraars en investeringsbedrijven. De Groodt: "De Dexia-beslissing van de Europese Commissie is gerechtvaardigd op basis van de liquiditeitspositie van de bank en het systeembelang voor de drie betrokken landen (België, Luxemburg en Frankrijk). Tijdens de verlengde periode van vier maanden wil de Europese Commissie tot een finale beslissing over de reorganisatie bij Dexia komen. Het houden-advies voor het aandeel blijft voorlopig van kracht."