Het overgenomen bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van 1,40 miljoen euro, vanaf de oprichting in 2003 in het Franse Toulouse heeft OpenCube Technologies voortdurend een groei laten zien.

EVS werkt al langer samen met OpenCube Technologies en kent het bedrijf dus goed. De prijs waaraan de transactie gebeurde, werd niet bekendgemaakt. Vanaf1 april zal EVS OpenCube Technologies voor 100% consolideren.

Quirijn Mulder (ING): "Ik verlaag mijn advies voor Exmar van kopen naar houden, terwijl het koersdoel wordt teruggeschroefd van 6,50 naar 6 euro. Ook de prognoses voor het bedrijf worden naar beneden aangepast, dit wegens het uitblijven van herstel op de LPG-markt. Bovendien is een oplossing voor het Opti-Ex platform verder weg dan algemeen wordt aangenomen. De hoge discount waaraan het aandeel noteert is gerechtvaardigd zien het zwak momentum en de onzekerheid die Exmar omringen."

Het overgenomen bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van 1,40 miljoen euro, vanaf de oprichting in 2003 in het Franse Toulouse heeft OpenCube Technologies voortdurend een groei laten zien. EVS werkt al langer samen met OpenCube Technologies en kent het bedrijf dus goed. De prijs waaraan de transactie gebeurde, werd niet bekendgemaakt. Vanaf1 april zal EVS OpenCube Technologies voor 100% consolideren. Quirijn Mulder (ING): "Ik verlaag mijn advies voor Exmar van kopen naar houden, terwijl het koersdoel wordt teruggeschroefd van 6,50 naar 6 euro. Ook de prognoses voor het bedrijf worden naar beneden aangepast, dit wegens het uitblijven van herstel op de LPG-markt. Bovendien is een oplossing voor het Opti-Ex platform verder weg dan algemeen wordt aangenomen. De hoge discount waaraan het aandeel noteert is gerechtvaardigd zien het zwak momentum en de onzekerheid die Exmar omringen."