De meerwaarde op deze verkoop bedraagt ongeveer 22,1 miljoen USD en zal geboekt worden in het eerste kwartaal van 2011 wanneer de levering van het schip aan haar nieuwe eigenaar is voorzien.

Deze verkoop kadert binnen het lopende vernieuwingsprogramma van de vloot van Euronav, alsook binnen haar strategie om een jonge vloot uit te baten.

Quirijn Mulder (ING): "Ik handhaaf een verkoopadvies voor Euronav, met een koersdoel van 11 euro. De marktomstandigheden blijven zwak en daarnaast bestaat er het risico dat de prijzen voor tweedehands schepen onder druk gaan komen te staan."

De meerwaarde op deze verkoop bedraagt ongeveer 22,1 miljoen USD en zal geboekt worden in het eerste kwartaal van 2011 wanneer de levering van het schip aan haar nieuwe eigenaar is voorzien. Deze verkoop kadert binnen het lopende vernieuwingsprogramma van de vloot van Euronav, alsook binnen haar strategie om een jonge vloot uit te baten. Quirijn Mulder (ING): "Ik handhaaf een verkoopadvies voor Euronav, met een koersdoel van 11 euro. De marktomstandigheden blijven zwak en daarnaast bestaat er het risico dat de prijzen voor tweedehands schepen onder druk gaan komen te staan."