De transactie zal ingaan per 1 september 2010. Beide schepen zijn op lange termijn bevracht door Excelerate Energy. Exmar blijft het beheer en de uitbating van de schepen verzekeren.

De overeenkomst is onderworpen aan de ondertekening van aangepaste krediet- en leaseovereenkomsten waaraan momenteel gewerkt wordt met de huidige financiers.

Ondertekening van de overeenkomsten met Teekay en de financiers wordt verwacht over ongeveer twee weken. De transactie zal een winst van nagenoeg USD 50 miljoen opleveren.

De netto verkoopprijs voor de verkoop zal ongeveer USD 70 miljoen bedragen (waarvan USD 7 miljoen werkkapitaal en overige kasequivalenten) verdeeld in USD 35 miljoen cash en ongeveer 1.050.000 genoteerde Teekay (TGP) aandelen. Bovendien zal de schuldenlast van Exmar hierdoor voor meer dan USD

100 miljoen verminderen.

Quirijn Mulder (ING): "De verkoop is geen teken van sterkte, maar van zwakte. Exmar wordt kleiner dan de bedoeling was. We wachten op verder positief nieuws over Opti-Ex, maar dat is nog niet gekomen. Het advies blijft houden."

De transactie zal ingaan per 1 september 2010. Beide schepen zijn op lange termijn bevracht door Excelerate Energy. Exmar blijft het beheer en de uitbating van de schepen verzekeren. De overeenkomst is onderworpen aan de ondertekening van aangepaste krediet- en leaseovereenkomsten waaraan momenteel gewerkt wordt met de huidige financiers. Ondertekening van de overeenkomsten met Teekay en de financiers wordt verwacht over ongeveer twee weken. De transactie zal een winst van nagenoeg USD 50 miljoen opleveren. De netto verkoopprijs voor de verkoop zal ongeveer USD 70 miljoen bedragen (waarvan USD 7 miljoen werkkapitaal en overige kasequivalenten) verdeeld in USD 35 miljoen cash en ongeveer 1.050.000 genoteerde Teekay (TGP) aandelen. Bovendien zal de schuldenlast van Exmar hierdoor voor meer dan USD 100 miljoen verminderen. Quirijn Mulder (ING): "De verkoop is geen teken van sterkte, maar van zwakte. Exmar wordt kleiner dan de bedoeling was. We wachten op verder positief nieuws over Opti-Ex, maar dat is nog niet gekomen. Het advies blijft houden."