KMO's zijn volgens professor Stefan Duchateau in Europa verregaand afhankelijk van kredieten als financieringsvorm, in tegenstelling tot de VS waar de financiering in belangrijke mate gebeurt via het uitgeven van aandelen.

Hoe groter de KMO sector in een bepaald land, hoe moeilijker dit land het zal hebben om uit de economische malaise te spartelen.

Dit staat zwart op wit te lezen in Small and medium Size companies, Credit supply shocks, and Economic recovery in Europe, Nir Klein IMF WP 14/98 2014. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

KMO's zijn volgens professor Stefan Duchateau in Europa verregaand afhankelijk van kredieten als financieringsvorm, in tegenstelling tot de VS waar de financiering in belangrijke mate gebeurt via het uitgeven van aandelen. Hoe groter de KMO sector in een bepaald land, hoe moeilijker dit land het zal hebben om uit de economische malaise te spartelen. Dit staat zwart op wit te lezen in Small and medium Size companies, Credit supply shocks, and Economic recovery in Europe, Nir Klein IMF WP 14/98 2014. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.