Op die manier proberen de centrale banken de kwakkelende economie nieuw leven in te blazen. Vooral de Amerikaanse Federal Reserve heeft van 'Quantitative Easing' één van de hoekstenen van haar beleid gemaakt.

Quincy Krosby, strateeg bij Prudential Financial, merkt op dat bij elke boodschap van de FED wordt geluisterd naar wat er met betrekking tot 'Quantitative Easing' wordt verteld.

Algemeen wordt verwacht dat de politiek van 'Quantitative Easing' zal worden uitgebreid wanneer de economie verder gaat wegzakken. Het zou dan wel eens om tientallen miljarden dollars kunnen gaan.

Maar wat betekent 'Quantitative Easing' voor de belegger? Dat is niet helemaal duidelijk. FED-voorzitter schenkt volgens Roberts allesbehalve klare wijn wat zijn politiek betreft, zeker niet wat 'Quantitative Easing' betreft. Pas wanneer er meer duidelijkheid bestaat, kunnen de beurskoersen weer volop gaan stijgen.

Op die manier proberen de centrale banken de kwakkelende economie nieuw leven in te blazen. Vooral de Amerikaanse Federal Reserve heeft van 'Quantitative Easing' één van de hoekstenen van haar beleid gemaakt. Quincy Krosby, strateeg bij Prudential Financial, merkt op dat bij elke boodschap van de FED wordt geluisterd naar wat er met betrekking tot 'Quantitative Easing' wordt verteld. Algemeen wordt verwacht dat de politiek van 'Quantitative Easing' zal worden uitgebreid wanneer de economie verder gaat wegzakken. Het zou dan wel eens om tientallen miljarden dollars kunnen gaan. Maar wat betekent 'Quantitative Easing' voor de belegger? Dat is niet helemaal duidelijk. FED-voorzitter schenkt volgens Roberts allesbehalve klare wijn wat zijn politiek betreft, zeker niet wat 'Quantitative Easing' betreft. Pas wanneer er meer duidelijkheid bestaat, kunnen de beurskoersen weer volop gaan stijgen.