Quantitative easing kan en zal echter ook meer geld richting China en andere groeilanden doen vloeien, zo merkt Mohamed El-Erian, econoom bij obligatiefondsbeheerder Pimco, op.

Daardoor ontstaat het risico dat de Chinese inflatie gaat oplopen, waardoor de wereldeconomie er een probleem extra bij krijgt. Chia-Liang Lian, in Singapore fondsbeheerder voor Pimco, is echter positief voor de Chinese economie.

Hij is van mening dat China op een meer evenwichtige groei afstevent, waardoor de risico's op oververhitting gaan verkleinen. Zo zou het inflatiegevaar verkleinen, maar met het risico dat Amerikaans geld de inflatiedruk weer zou doen toenemen.

Quantitative easing kan en zal echter ook meer geld richting China en andere groeilanden doen vloeien, zo merkt Mohamed El-Erian, econoom bij obligatiefondsbeheerder Pimco, op. Daardoor ontstaat het risico dat de Chinese inflatie gaat oplopen, waardoor de wereldeconomie er een probleem extra bij krijgt. Chia-Liang Lian, in Singapore fondsbeheerder voor Pimco, is echter positief voor de Chinese economie. Hij is van mening dat China op een meer evenwichtige groei afstevent, waardoor de risico's op oververhitting gaan verkleinen. Zo zou het inflatiegevaar verkleinen, maar met het risico dat Amerikaans geld de inflatiedruk weer zou doen toenemen.