Quantitative Easing kan in de toekomst namelijk inflatie veroorzaken, zo meent Paul Volcker, in die mate zelfs dat hij er zich in toenemende mate zorgen over begint te maken. Te veel geld kan volgens Volcker nieuwe zeepbellen veroorzaken.

Volcker legde zijn verklaring af in Singapore aan de vooravond van de afloop van de FED-meeting, waar de Amerikaanse centrale bank zich moet uitspreken over een verruiming van de monetaire politiek.

De FED staat ergens voor een dilemma, want zonder een verruiming van monetaire politiek lijkt de Amerikaanse economie maar moeilijk van de grond te raken. De werkloosheidsgraad bedraagt nog steeds bijna 10%.

Quantitative Easing kan in de toekomst namelijk inflatie veroorzaken, zo meent Paul Volcker, in die mate zelfs dat hij er zich in toenemende mate zorgen over begint te maken. Te veel geld kan volgens Volcker nieuwe zeepbellen veroorzaken. Volcker legde zijn verklaring af in Singapore aan de vooravond van de afloop van de FED-meeting, waar de Amerikaanse centrale bank zich moet uitspreken over een verruiming van de monetaire politiek. De FED staat ergens voor een dilemma, want zonder een verruiming van monetaire politiek lijkt de Amerikaanse economie maar moeilijk van de grond te raken. De werkloosheidsgraad bedraagt nog steeds bijna 10%.