Zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk gaan waarschijnlijk hun monetaire politiek verder verruimen, in een poging om hun economie aan te zwengelen.

David Blanchflower is van mening dat dit het probleem niet oplost. Bij een bezoek aan de VS praatte hij met John Haltiwanger, economieprofessor aan de University of Maryland.

Die publiceerde een rapport met als conclusie dat vooral de KMO's in het afgelopen decennium jobs schrapten. Het zijn dan ook niet de kleinere bedrijven die profiteren van een verruiming van de monetaire politiek. Zodoende is de kans groot dat het overtollig geld weer richting financiële markten gaat vloeien.

Zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk gaan waarschijnlijk hun monetaire politiek verder verruimen, in een poging om hun economie aan te zwengelen. David Blanchflower is van mening dat dit het probleem niet oplost. Bij een bezoek aan de VS praatte hij met John Haltiwanger, economieprofessor aan de University of Maryland. Die publiceerde een rapport met als conclusie dat vooral de KMO's in het afgelopen decennium jobs schrapten. Het zijn dan ook niet de kleinere bedrijven die profiteren van een verruiming van de monetaire politiek. Zodoende is de kans groot dat het overtollig geld weer richting financiële markten gaat vloeien.