Quantative Easing, anders uitgedrukt: de monetaire politiek in de Verenigde Staten, houdt de olieprijs kunstmatig hoog. Door overvloedig geld in het financieel systeem te pompen houdt de FED de rente laag, met als gevolg dat de olieprijs onder opwaartse druk blijft staan.

DeAngelis gelooft dat de markt zich op een bepaald moment zal realiseren dat de huidige stand van de olieprijs niet gerechtvaardigd is, met een prijsdaling tot gevolg. Hij is dan ook nog steeds bereid om shortposities op olie in te nemen, zij het op iets langere termijn.

Quantative Easing, anders uitgedrukt: de monetaire politiek in de Verenigde Staten, houdt de olieprijs kunstmatig hoog. Door overvloedig geld in het financieel systeem te pompen houdt de FED de rente laag, met als gevolg dat de olieprijs onder opwaartse druk blijft staan. DeAngelis gelooft dat de markt zich op een bepaald moment zal realiseren dat de huidige stand van de olieprijs niet gerechtvaardigd is, met een prijsdaling tot gevolg. Hij is dan ook nog steeds bereid om shortposities op olie in te nemen, zij het op iets langere termijn.