Toch lijkt de strategie het beoogde doel te bereiken. De macro-economische indicatoren in de Verenigde Staten zijn in de afgelopen maanden duidelijk verbeterd, alleen de arbeidsmarkt volgt het huidige tempo niet.

Dat zou echter slechts een kwestie van tijd worden. Quantative easing gaat dit en volgend jaar goed zijn voor 3 miljoen jobs, zo stelt Janet Yellen. De vice president van de FED ziet signalen die wijzen op een verbetering van de arbeidsmarkt.

De inspanningen die de Amerikaanse centrale bank heeft geleverd om de economie te stimuleren, gaan volgens Yellen geen invloed hebben op de groei in China of in andere landen overzee.

Toch lijkt de strategie het beoogde doel te bereiken. De macro-economische indicatoren in de Verenigde Staten zijn in de afgelopen maanden duidelijk verbeterd, alleen de arbeidsmarkt volgt het huidige tempo niet. Dat zou echter slechts een kwestie van tijd worden. Quantative easing gaat dit en volgend jaar goed zijn voor 3 miljoen jobs, zo stelt Janet Yellen. De vice president van de FED ziet signalen die wijzen op een verbetering van de arbeidsmarkt. De inspanningen die de Amerikaanse centrale bank heeft geleverd om de economie te stimuleren, gaan volgens Yellen geen invloed hebben op de groei in China of in andere landen overzee.